9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleDespre importanța alegerii unui televizor în funcție de dimensiunile camerei

Despre importanța alegerii unui televizor în funcție de dimensiunile camerei

Televizoarele reprezintă o importantă sursă de informare, dar și de divertisment, motiv pentru care e bine să ne asigură că acestea sunt alese cu atenție, astfel încât să fie potrivite pentru camera în care îl vom folosi.

Faptul că un televizor este foarte scump sau foarte mare nu ne asigură că ne putem bucura de o experiență de vizionare ridicată. Sunt foarte puțini cei care știu că dacă vrem să cumpărăm televizoare LED de calitate trebuie să ne gândim nu doar care sunt specificațiile acestora, ci și care sunt trăsăturile camerei în care le vom folosi. Pentru fiecare cameră e bine să alegem televizoare cu o anumită diagonală, deoarece în caz contrar calitatea imaginii va avea de suferit.

Vom încerca pe parcursul acestui articol să îți explicăm cât mai bine de ce este atât de important să alegem un televizor în funcție de dimensiunile camerei în rândurile următoare, iar asta pentru că în ultima perioadă se merge pe principiul ceea ce este mai scump și mai mare este și mai bun. E o părere complet greșită, un mit, de pe urma cărora au de câștigat doar magazinele și producătorii.

Cu siguranță ai observat că atunci când stai aproape de televizor imaginile, deși Full HD, tind să se vadă nu foarte bine, ci puțin spălăcite sau ușor pixelate. Acest lucru se datorează faptului că tu, stând prea aproape de TV, o să îți fie mult mai ușor să vezi pixelii, lucru deloc plăcut. Cu cât te îndepărtezi mai mult de acesta, cu atât imaginea devine din ce în ce mai clară. Bineînțeles, nu trebuie să exagerezi și să stai la o distanță foarte mare.

Ce regulă aplicăm atunci când vrem să alegem un nou televizor dar nu știm exact care este diagonala pe care trebuie să o aiba acesta? Regula pe care trebuie să o aplicăm este una destul de simplă. Practic, tot ce trebuie noi să facem este să ne asigurăm că există un raport de 1/3 între diagonală și distanța de la care privim la televizor. De exemplu, în cazul în care vrem sp ne cumpărăm un televizor care să aibă diagonala de 1 metru (adică de 100 cm), atunci trebuie să avem garanția că distanța de la care vom privi la acesta va fi undeva în jurul a 2-3 metri de acesta.

Este evident faptul că în alegerea diagonalei televizorului o să te orientezi și în funcție de care sunt dimensiunile camerei. Pentru o cameră mic nu este deloc justificată cumpărarea unui model cu diagonala de peste 120 de centimetri, deoarece cu siguranță nu te vei folosi de acesta la adevărata lui valoare. Încearcă să te asiguri că există o armonie, deoarece îți va fi încântată privirea nu doar atunci când te uiți la televizor, ci și atunci când pur și simplu stăm în cameră fără să facem nimic.

Acum că am lămurit cum stă treaba cu diagonala ce facem cu celelalte caracteristici ale unui televizor? Pe lângă diagonală o altă caracteristică importantă este rezoluția. Aici lucrurile sunt destul de simple, în sensul că atenția noastră va fi întotdeauna îndreptată către modelele care sunt capabile să afișeze imagini la o rezoluție Full HD. Așadar o să ignori complet modelele HD Ready, care nu prea mai au ce să caute pe piață în momentul de față. Când alegi rezoluția 4K? Aceasta va fi folosită la adevărata sa valoare în cazul în care diagonala depășește 120 de centimetri.

Legat de sistemul de sunet, aici nu putem spune că trebuie să îi acordăm o foarte mare importanță, iar asta pentru că oricum mai mult ca sigur vom ajunge în final să apelăm la un sistem de sunet extern, sistemele home cinema devendind din ce în ce mai ieftine în ultima perioadă. În ceea ce privește tehnologia panoului, aici cel mai probabil atenția ta se va îndrepta către un televizor LED, iar asta pentru că această tehnologie este una bună și accesibilă din punct de vedere al prețului, lucru pe care nu îl putem spune despre televizoarele OLED, care sunt foarte scumpe în prezent.

Cele mai citite

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, se recuperează după operație. Actorul a primit un stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a fost operat. El a primit un stimulator cardiac, după ce a suferit anterior trei operații...
Ultima oră
Pe aceeași temă