27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleDeutsche Telekom a dat în judecată guvernul german din cauza unei licitaţii

Deutsche Telekom a dat în judecată guvernul german din cauza unei licitaţii

Autorităţile germane cer solicitanţilor de frecvenţe 5G să investească pentru extinderea reţelelor de comunicaţii mobile şi să permită companiilor noi accesul la infrastructura lor.

Autoritatea de reglementare a stabilit termenul limită pentru înscrierea la licitaţie data de 25 ianuarie, iar vânzarea să debuteze la începutul anului 2019, dar a revizuit precondiţiile de participare, atrăgând proteste din partea principalilor operatori de reţele.

Potrivit regulilor revizuite, un operator nou intrat pe piaţă, care nu deţine o reţea proprie, cum ar fi United Internet, pot participa la licitaţia pentru frecvenţe 5G.

Deutsche Telekom susţine în reclamaţie că noile precondiţii pun sub semnul întrebării investiţiile sale şi descurajează dezvoltarea viitoare a reţelelor, în special în zonele rurale, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, citat de Die Welt.

Reprezentanţii Deutsche Telekom nu au putut fi contactaţi de Reuters.

Toţi cei trei mari operatori de reţele din Germania, Deutsche Telekom, Vodafone şi Telefonica Deutschland, au dat în judecată agenţia pentru reţele, solicitând instanţei să stabilească dacă precondiţiile sunt sau nu legale.

Deutsche Telekom, la care guvernul german deţine o participaţie de 31,9%, a înregistrat acţiunea împotriva Agenţiei Federale pentru Reţele la un tribunal administrativ din Koln.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă