19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleDiete în funcție de personalitate

Diete în funcție de personalitate

Deși sunt diferite diete, nu tot timpul putem să ducem sarcina la bun sfârșit. Încearcă să alegi o dietă care se potrivește cel mai bine cu personalitatea ta, cu ceea ce îți place și ceea ce nu îți place, dar și cu stilul tău de viață. Astfel, cu siguranță se vor vedea roadele în modul în care îți dorești.

Trăiești din amintiri

Dacă ești genul de persoană care își petrece mult timp amintindu-și ceea ce s-a întâmplat în trecut, ai putea ajunge să dai greș cu dieta ta. S-ar putea să te gândești că ai mai încercat diferite lucruri în trecut și nu au funcționat. Însă pune-ți personalitatea nostalgică la lucru.

Gândește-te la un moment din trecut în care ai avut succes cu o dietă sănătoasă. De exemplu, dacă știi că un mic dejun bogat în proteine îți potolește foamea până la prânz, dar ai renunțat la acest obicei din cauza unui program sănătos, încearcă să îți faci o strategie prin care să readuci micul dejun sănătos în viața ta.

Ai tendința de a despica firul în patru

Acest tip de personalitate tinde să stabilească așteptări nerealiste când vine vorba de dietă. Iar potrivit unei organizații australiene de cercetări, este descrierea perfectă pentru cele mai multe femei care țin dietă. Pentru acest tip de personalitate, un plan dovedit funcțional, care îți oferă și sfaturi de nutriție, dar și strategii care să te ajute să treci peste obstacole, este cea mai bună alegere.

Urmezi regulile

Îți place să știi exact ce mănânci și când. Dacă ai observat că ai un creier care funcționează mai bine cu un plan formal și structurat, un ghid zilnic care te ajută să știi ce și când să mănânci poate face minuni. Dietele precum Jenny Craig sau Flat Belly Diet oferă această structură de care ai nevoie în viața ta.

Ești o persoană foarte sociabilă

Dietele cu planuri alimentare realizate în prealabil nu sunt destul de flexibile pentru persoanele extrovertite. Dacă este important pentru tine să iei masa cu familia și prietenii, este recomandat să înveți trucuri care să îți ofere informațiile necesare pentru a face alegerile sănătoase, mai ales atunci când mănânci în oraș. Da, normal că poți mânca în oraș.

Alege însă înțelept locurile în care ieși și refuză unele lucruri. S-ar putea să fie nevoie să reduci mâncatul în oraș de la 4 ori pe săptămână la 2 ori și să mănânci mai ușor atunci când ești acasă. Sau ai putea învăța să îți umpli farfuria cu mai multe legume și salate și să savurezi mai mult compania celor din jur decât mâncarea. Sau adu mereu jumătate din farfurie acasă.

Ești o persoană impulsivă

Dacă întinzi mâna după o ciocolată sau o înghețată fără a te gândi prea mult, ai tipul de personalitate care beneficiază dacă ține departe de casă anumite alimente. Acest lucru nu înseamnă că nu te poți răsfăța niciodată. De exemplu, dacă îți este poftă de înghețată, planifică să mănânci o înghețată după cină. Faptul că există o porție controlată te poate ajuta să simți că îți controlezi poftele. Mănâncă sănătos aproximativ 80% din timp și bucură-te de alimente care îți plac în 20% din timp.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă