15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleDiplomatia, cheia supravietuirii unui cuplu

Diplomatia, cheia supravietuirii unui cuplu

Psihologii spun ca in afara iesirii dintr-o relatie toxica, divortul nu este sub nicio forma de dorit. Daca nu exista derapaje mari in cuplu, nu se practica violenta si neintelegerile minore pot fi remediate, partenerii au indatorirea sa lupte pentru salvarea familiei.

 Separarea de persoana aleasa sa fie partener pentru intreaga viata este traumatizanta. Complicatiile cresc, cu cat cei doi au mai multe bunuri realizate impreuna si copii.

Mobila se poate imparti sau se vinde si contravaloarea ei se imparte la doi, dar copiii? Ce vina au fratii care sunt despartiti in mod brutal, fiindca un parinte nu poate tine toti copiii?

Iata o lista de sfaturi privind mentinerea familiei in ciuda incercarilor!

1. Rabdarea. Dupa o zi de munca, fiecare dintre parteneri se intoarce acasa cu nervi si isi varsa frustrarile pe cei din casa. Stabiliti o regula de aur pe care sa o respectati cu sfintenie: la iesirea de la serviciu, toate amaraciunile adunate in cele 8 ore de program sa fie lasate la birou sau in sediul institutiei respective. Viata este de multe ori ca un sex shop fiindca ne pune in fata unor situatii pe care nu stim sa le gestionam. Cu rabdare infinita, se poate invata in familie, cum se trece cu succes peste momentele cheie.

Partenerii trebuie sa se asculte cu multa rabdare pana la capat, iar daca sunt parinti, sa isi ia timp pentru copiii lor. O familie care nu comunica va fi zdruncinata din temelii si traumatizata.

2. Diplomatia. Selectarea cu atentie a cuvintelor este cheia longevitatii unei relatii. De pilda discutia despre vibrator trebuie sa fie pregatita in prealabil, iar subiectele discutate in familie sa fie alese de comun acord, cand nu se impune  luarea rapida a unor decizii obligatorii.

Cu diplomatie se atrage atentia partenerului ca tinuta lui este neglijenta. Observatia directa si agresiva referitoate la camasa murdara sau necalcata poate distruge o relatie de 10-15 ani. Este posibil ca la plecare sa fi imbracat o camasa curata, care sa fi fost patata cu cafea de un coleg de serviciu neatent. Hainele murdare pot demonstra cat de mult munceste un barbat pentru familia lui.

Observatii acide fac unii si despre greutatea partenerului. Un tovaras de viata adevarat va incerca sa isi determine jumatatea sa adopte un stil de viata sanatos prin empatie, nu prin jigniri care nu isi au rostul.

Cand se ajunge la comparatii cu alte vietati greoaie, diplomatia a disparut.

Cu diplomatie se pot corecta greseli. In cazul in care ai uitat sa ii cumperi un cadou de ziua ei, spune-i ca nu ai gasit lucrul acela valoros pe care il merita si ca esti dispus sa il cautati impreuna si sa ii finantezi alegerea sau ii poti da o suma generoasa de bani, dar nu spune niciodata ca ai uitat de ziua ei sau ca nu te intereseaza. Reciproca este valabila si in cazul lui.

Fara o doza elementara de diplomatie, omul nu ar supravietui si nu s-ar adapta social. Ratiunea a fost lasata ca o cenzura elementara, iar buzele se inchid, sa nu fie rostit ireparabilul si omul sa fie obligat sa suporte consecintele.

Cu diplomatie se poate discuta deschis despre dildo sau poate fi ocolit subiectul.

Nici chiar in cuplu, omul nu trebuie sa spuna tot ce ii trece prin minte, mai ales lucruri care ar putea fi folosite impotriva lui.

In lipsa diplomatiei sunt barbati care vorbesc cu regret in fata partenerelor de relatiile pe care le-au avut in trecut sau femei care fac mereu comparatie intre actualul si fostul.

Aceste evaluari trebuie sa inceteze, chiar daca sunt pozitive sau negative, fiindca trecutul este mort.

3. Generozitatea si capacitatea de reinventare. Un partener generos dispune de capacitatea de a topi gheata din sufletul celuilalt. Oricat de rea si pusa pe cearta ar fi o femeie, cand vede ca el vine cu bratele pline de flori, ca prefera tacerea si nu  o provoaca, va sfarsi prin a capitula in fata lui.

Oricat de sever ar fi un barbat, nu poate sa nu fie impresionat, cand este primit ca un rege in casa lui si ea are rabdare ca el sa se descarce, apoi ii vorbeste frumos si se pozitioneaza alaturi de el.

Viata in doi nu este deloc usoara, dar este grozav de frumoasa si merita toate eforturile pentru longevitatea relatiei, atata timp cat nu discutam despre o relatie toxica!

 

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU