10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleDirectorul financiar al Huawei a fost arestat

Directorul financiar al Huawei a fost arestat

Motivul arestului este încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite, a transmis o sursă familiară situaţiei.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei chineze, Ren Zhengfei, a fost arestată în data de 1 decembrie. Prima audiere în acest caz este programată pentru vineri.

Reprezentanţii companiei Huawei, una dintre cele mai mari companii de echipamente de telecomunicaţii, au refuzat să comenteze incidentul.

Autorităţile din Statele Unite au început să cerceteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Ambasada Chinei din Canada a criticat joi Canada şi Statele Unite pentru decizia de a o aresta pe Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei şi a cerut eliberarea imediată a acesteia.

„Poliţia canadiană, la cererea Statelor Unite, a aresat un cetăţean chinez care nu a încălcat nicio lege a Statelor Unite sau Canadei”, se menţionează într-un comunicat emis de Ambasadă.

„China a făcut cereri oficiale Statelor Unite şi Canadei, în care se cere corectarea imediată a acestui comportament incorect şi restituirea libertăţii doamnei Meng Wanzhou”, se adaugă în comunicat.

Cele mai citite

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă