14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleDiscovery difuzează în premieră documentarul „Moartea lui Maradona”

Discovery difuzează în premieră documentarul „Moartea lui Maradona”

Geniu, legendă, dependent. O viață plină de suișuri și coborâșuri. Timp de mai multe decenii la rând, drogurile l-au ținut pe teren, dar i-au ruinat viața din afara terenului.

Diego Maradona a pornit de pe stradă și a devenit un zeu al fotbalului, însă nu a apucat să-și trăiască viața din plin, decedând la numai 60 de ani. Cauza morții: insuficiență cardiacă. Dar ce l-a omorât, de fapt, pe Diego Maradona?

După decesul său timpuriu, Moartea lui Maradona pune cap la cap elemente din viața extraordinară a unei personalități dependente de droguri în afara gazonului, dar care s-a ajutat și de cocktail-uri farmaceutice pentru a-și păstra nivelul inegalabil pe teren. Documentarul dezvăluie cum stilul său de viață, care a început încă din vremea copilăriei sale, a devenit rețeta perfectă pentru moartea lui Maradona.

Povestea lui Maradona este una despre geniu și traumă și surprinde o copilărie umilă într-o parte întunecată a Buenos Aires, unde juca fotbal cu prietenii ore la rând,  respectiv drumul său spre a deveni un superstar al fotbalului cunoscut și venerat în toată lumea.

Copilăria sa, trăită în sărăcie, l-a dezavantajat, iar în ciuda talentului său rar de pe teren vizibil încă din perioada junioratului, Maradona a depins de tratamente care l-au ajutat să-și dezvolte fizicul. Tinerețea sa a fost presărată de intervenții medicale constante.

Ca o avanpremieră la controversele ce au urmat să-i acapareze viața, celebrul gol „Mâna lui Dumnezeu’ al lui Maradona l-a ajutat să ducă Argentina spre victorie la Cupa Mondială din 1986 din Mexic, precum și în finala competiției următoare, patru ani mai târziu. Maradona a stabilit o nouă sumă record de transfer atunci când s-a alăturat clubului Napoli din Italia pentru 6.9 milioane de lire. Pe măsură ce câștigurile sale creșteau, la fel o făcea și presiunea de a-și susține dependențele din afara terenului, precum și faima și venerația primită din partea fanilor. Treptat, Maradona a început să arate semne de dependență de alcool și cocaină, precum și de medicamente.

O autopsie preliminară raportată îndelung în presa din Argentina a relevat un edem pulmonar cauzat de o insuficiență cardiacă, însă o viață întreagă petrecută sub presiune și dependență, precum și abuzul la care a fost supus corpul său au contribuit la decesul lui Maradona.

Moartea lui Maradona prezintă întreaga poveste cu ajutorul spuselor celor care-l cunoșteau cel mai bine, inclusiv Jon Smith, primul „super-agent’ al fotbalului, care l-a reprezentat pe Maradona; Fernando Signorini, fostul antrenor al lui Maradona; și Giuseppe Bruscolotti, fostul căpitan al lui Napoli și coechipier al lui Maradona.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă