22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleDouă noi acuzaţii pentru fostul preşedinte de la Nissan

Două noi acuzaţii pentru fostul preşedinte de la Nissan

Ghosn a fost acuzat de transferul temporar al pierderilor de investiţii personale către Nissan în 2008 şi pentru subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, arată o declaraţie a avocatului său, Motonari Otsuru.

Otsuru spune că solicită eliberarea pe cauţiune a lui Ghosn, care a fost arestat pe 19 noiembrie. El a fost deja acuzat că şi-a diminuat venituile raporate timp de cinci ani, până în 2015.

Otsuru a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că Ghosn ar putea fi încercerat până la procesul care ar putea începe peste circa şase luni.

Chiar dacă i-ar fi aprobată cauţiunea, Ghosn nu va fi eliberat până marţi, dat fiind că luni este sărbătoare legală, iar toate băncile vor fi închise în weekendul prelungit.

Ghosn a negat acuzaţiile, marţi, în faţa instanţei. Avocaţii săi au susţinut că acţiunile lui Ghosn au fost întreprinse cu acordul membrilor board-ului Nissan.

Consiliile de Administraţie al Nissan şi Renault SA s-au întâlnit joi pentru o actualizare a situaţiei lui Ghosn, Nissan declarând că rămâne angajată în alianţa celor două companii.

Soţia lui Ghosn, Carole, a cerut autorităţilor japoneze, într-un comunicat, mai multe informaţii despre starea de sănătate a soţului ei.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă