Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dr. Carmen Constantin: Mărirea de sâni, cea mai solicitată intervenție estetică

Dr. Carmen Constantin: Mărirea de sâni, cea mai solicitată intervenție estetică

Doctor Carmen Constantin, specialist în chirurgie plastică și estetică, ne vorbește despre profesia sa, despre sentimentul de împlinire pe care îl simte atunci când face o femeie fericită.

Rl online 0 comentarii

Cum v-ați descrie profesia în 3 cuvinte?

Frumoasă, Grea, Provocatoare.

Care este cel mai solicitat tip de intervenție estetică?

Mărirea de sâni, cu sau fără ridicare.

Ce anume le influențează pe femei să apeleze la priceperea unui medic plastician?

Uneori, o anumită parte a corpului sau feței pe care ar vrea să le îmbunătățească. În fapt aici vorbim despre faptul că, de multe ori, pacientele vin pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. De multe ori, o operație estetică are un efect psihic mai profund decât unul estetic. Mai mult decât orice, rezultatul unei operații trebuie să fie încrederea în sine.

Ce vârstă au majoritatea pacienților care vă cer ajutorul?

Am pacienți de toate vârstele, dar majoritatea ar fi in intervalul 20 – 40 de ani.

Care sunt situațiile în care un medic refuză o intervenție estetică asupra unei paciente?

În ceea ce mă privește, refuz un pacient atunci când rezultatul așteptat este unul nerealist sau exagerat, din punctul meu de vedere. O altă situatie în care refuz să practic o intervenție chirurgicală estetică este atunci când pacienta nu are o stare perfectă de sănătate, pentru că orice problemă de sănătate chiar și minoră poate prelungi perioada de recuperare postoperatorie sau chiar poate periclita rezultatul estetic final. Mai pot refuza un pacient atunci când sesizez o  rezervă de a lucra împreună. Calea către rezultatul ideal începe înainte de operație și se încheie mult după ce aceasta are loc și depinde iî mare parte și de pacient și modul în care înțelege să abordeze recuperarea post operatorie. Așa ca în cazul în care ajung la concluzia că un anumit pacient nu va respecta indicațiile propuse de către mine, aș putea refuza cazul. Trebuie înțeles că medicul și pacientul trebuie să acționeze ca o echipă.

Ce tipuri de intervenții estetice necesită retușări chirurgicale de-a lungul timpului?

Nu există intervenții estetice care să necesite retușuri decât în cazurile în care intervenția nu reușește, pacienții au fluctuații mari în greutate (peste 5- 10 kg)  sau nu respectă programul de recuperare.

Care este cea mai notabilă operație pe care ați efectuat-o și în ce a constat aceasta?

Cea mai notabilă operație ar fi cea de reconstrucție mamară, după ce s-a îndepărtat glanda mamară afectată de cancer mamar, pentru că, în plus față de celelalte, reda feminitatea unor doamne sau domnișoare care au trecut prin clipe foarte grele. Satisfacția mea este completă în momentul în care prin priceperea mea pot ajuta o femeie să se simtă feminină, încrezătoare în forțele proprii și fericită.

Comentarii

loading...