15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleEchipamente pentru sere și solarii, de la NuOricum - ideale pentru sporirea...

Echipamente pentru sere și solarii, de la NuOricum – ideale pentru sporirea producției

Pentru culturile de flori sau pentru cele de legume, solariile și serele constituie o modalitate optimă de a beneficia de productivitatea dorită. Aceste construcții îndeplinesc un rol bine definit, de a oferi acestora protecția necesară pentru a se dezvolta armonios și sănătos. Se folosesc la scară largă, iar anumite zone din țară fac din acestea principala sursă de venit.

Desigur că susțin o producție înfloritoare a acestora și soluțiile profesionale diverse care au tot apărut pe piața de profil și care pot fi astăzi cumpărate din magazine specializate precum este NuOricum SERV. Produsele disponibile online, pe nuoricum.ro, constituie modalitatea ideală de a crea culturilor condițiile necesare de vegetație, indiferent de perioada din an și de diversele influențe meteorologice.

Gama de echipamente pentru sere si solarii propusă de magazinul menționat include folii de acoperire, pentru pereți, folii de mulcire, folii termice, folie tip agril – microporoasă, țevi zincate, plasă de umbrire, sisteme de irigare prin picurare, ață pentru palisat, dar și accesorii diverse (clipsuri pentru folie, semănătoare, soluții pentru umbrire, plantatoare, macarale manuale, etc.).

Avantajele solariilor și a serelor

Sunt o modalitate de a obține culturi bogate, cu producții de legume proaspete și în extrasezon. Deja cu până la 5 săptămâni înainte de cultura de câmp – în funcție de plante, cei care se ocupă cu asta au produse pentru vânzare. Este valabil mai ales în cazul acelor specii pretențioase, ale căror creștere este influențată  de condițiile de temperatură ce le sunt asigurate: vinete, fasole, ardei, tomate și altele.

Publicul român de altfel prezintă un interes însemnat pentru culturile extrasezon, în condițiile în care doresc o alimentație diversificată, care să îi asigure necesarul de săruri minerale și vitamine. Au deci cei interesați avantajul de a cumpăra legume proaspete, sănătoase oricând.

NuOricum susține dezvoltarea producțiilor rezultate în sere și solarii, prin produse profesionale complexe. Atât cele pentru realizarea lor propriu zisă, cât și cele de tipul îngrășămintelor, a semințelor, răsadurilor etc. sunt disponibile pe www.nuoricum.ro. Asigură dezvoltarea lor oferind protecția necesară contra intemperiilor, permițând totodată utilizarea intensivă a terenului, pentru culturi asociate, succesive. Astfel de practici sunt avantajate atât primăvara, cât și vara. Dintre culturile cu producție bogată în acest sezon se numără spanacul, ceapa verde, salata.

Motivele pentru care costurile aferente acestor legume sunt ușor mai mari sunt justificabile: există o mulțime de cheltuieli în ceea ce privește constuirea și întreținerea solarului, a serei. De altfel, munca depusă în acest sens este una considerabilă. Pentru că și calitatea este una pe măsură, merită a fi cumpărate legume din producția extrasezon.

Mai ales gospodăriile particulare sunt avantajate de solarii, de soluțiile profesionale disponibile pentru realizarea și întreținerea acestora. Oricine își dorește să ofere întregii familii verdețuri și legume sănătoase, baza mâncărurilor. Fie pentru a vinde, fie pentru uz personal, un solar mic spre exemplu este mai mult decât suficient pentru a avea la îndemână oricând vinete gustoase, roșii, ardei, ridichi și altele asemenea.

Despre caracteristicile solariilor si a serelor

Nu oricum, ci asigurând mereu o lumină excelentă, alături de o temperatură constantă, serele și solariile au toate șansele de a favoriza o producție peste așteptări. Folia termică și cea de acoperire, spre exemplu, sunt indispensabile, putând asigura împreună condițiile optime pentru tot anul. Oricare ar fi preferințele vizavi de soiurile plantelor de consum, astfel de produse susțin cultivarea lor.

Pentru cei care doresc să se axeze pe cultivarea de plante perene, ideală este o seră care să prezinte o construcție rezistentă. Utilizarea unor clipsuri pentru folie sau alte astfel de accesorii se impune de la sine. Variantele de a construi sere sunt diverse, cel mai important este să își îndeplinească rolul pentru care au fost create. De preferat este să fie la dos, ferite de vânturile puternice, fapt valabil și în cazul solariilor.

Există producători numeroși de profile pentru sere, de folii, sisteme de prindere, dar și de irigare și așa mai departe. NuOricum SERV face demonstrația faptului că se poate obține profit din această activitate, acolo unde există și dedicare în acest sens, iar produsele cuprinse în portofoliul său susțin o astfel de inițiativă.

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă