26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăLifestyleElectrocasnicele pe care orice bucătar le vrea la îndemână

Electrocasnicele pe care orice bucătar le vrea la îndemână

Dar adevărul este că orice bucătar, oricât de tradițională ar fi abordarea sa, recunoaște nevoia electrocasnicelor în bucătărie. Pentru că-ți fac viața mai ușoară și scurtează foarte mult timpul de preparare al mâncărurilor. Bineînțeles, nu tot ce se bagă-n priză îți va fi de folos. Dacă vrei să te apuci serios de gătit, există câteva aparate esențiale, care-și merită locul pe blatul de bucătărie. Dacă le cumperi în rate de la Altex, poți să le pui la treabă imediat.

Cuptor cu microunde

În general, cuptorul cu microunde nu are o reputație foarte fericită. Dar orice bucătar are unul și îl folosește în multe rețete, în special în faza incipientă, când trebuie să dezghețe ceva, să topească ciocolată sau să încălzească niște sos, doar cât pentru o porție. Orice bucătar va alege să rezolve astfel de treburi punctuale în doar câteva secunde, în loc de 10 minute.

Robot de bucătărie

Când nu ai un ajutor de bucătar, cel mai apropiat înlocuitor este un robot de bucătărie. De la făcut amestecul pentru chifteluțe, pregătit maioneză și frământat aluatul pentru produse de panificație, până la tocat legume în doar câteva secunde, un robot cu mai multe accesorii este întotdeauna varianta de preferat. E mai ușor, mai rapid, mai precis decât orice operațiune „din încheietură”.

Grill electric

Când trebuie să frigi o halcă de carne sau un semipreparat suculent, nu poți tot timpul să faci focul și să te bazezi pe un jar natural. Dar poate că nici nu este indicat. Chiar dacă toți bucătarii buni urmăresc să obțină aroma în bucate, cei mai mulți au înțeles și nevoia de rețete sănătoase. Iar grătarul cu lemne nu este cea mai sănătoasă variantă. În schimb, un grill electric economisește timp și îți permite să obții gustul inconfundabil umami fără efecte adverse.

Blender

Piureurile, supele cremă sau smoothie-urile au toate un numitor comun: un blender de calitate. Ce înseamnă „de calitate”? Să aibă un motor puternic, care nu se supraîncălzește după două utilizări, să aibă mai multe tipuri de lame, pentru diferite rețete și să-l poți curăța ușor. Dacă mai vine și cu un vas metalic în loc de cele obișnuite, din plastic, e și mai potrivit pentru bucătarii serioși.

Dacă toate aceste electrocasnice îți fac viața mai ușoară în bucătărie, există și un card de cumpărături care-ți face achiziția mai ușoară. Folosește CardAvantaj și plătește totul în rate, ca să te bucuri imediat de toate funcțiile acestor aparate.

Cele mai citite

Ministerul român de Externe a convocat celula de criză pentru situația din Orientul Mijlociu. Premierul Ciolacu avea programată o vizită în țări arabe

La Ministerul Afacerilor Externe al României este convocată, în ziua de 15 aprilie 2024, o celulă de criză pentru a analiza situația din Orientul...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...
Ultima oră
Pe aceeași temă