15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleEmblema autenticității - caracterisiticile ceasurilor originale

Emblema autenticității – caracterisiticile ceasurilor originale

Trăim într-o lume în care se încearcă în permanență falsificarea unor bunuri create de nume de prestigiu. Unii cad în capcană și fac achiziția de ceasuri, însă suma pe care o plătesc nu bate deloc cu calitatea acestora. Asta se întâmplă în principiu din lipsă de cunoaștere, respectiv de recunoaștere a acestor detalii ce trădează falsitatea unui astfel de articol.

Cei mai mulți nu reușesc să distingă acele ceasuri originale de cele fake din cauză că sunt articole de bijuterii ușor de comercializat, ce vin sub dimensiuni reduse. Consideră ”ofertele” diverselor așa zise magazine de încredere deosebit de atractive, chiar o oportunitate rară de a cumpăra ceasuri originale ale unor branduri de renume la un preț nesemnificativ.

 În întâmpinarea celor care doresc să știe sigur că investesc în calitate și autenticitate vin specialiștii magazinului Jomapel.ro, care de altfel comercializează ceasuri bărbătești și de damă ce vin însoțite de garanție și cu posibilitate de a face retur.

Un prim aspect de menționat este faptul că nu există replici de calitate. Indiferent de iscusința cu care au fost contrafăcute, nu reușesc să atingă standardele specifice celor originale, iar cauza o reprezintă mecanismele de înaltă precizie și materialele utilizate ale unor produse originale. Sunt aspecte ce nu pot fi nicicum copiate. Iată care sunt detaliile de urmărit pentru a stabili autenticitatea unui ceas.

  • Ticăitul ceasului

Iată un detaliu ce trădează autenticitatea ceasului sau faptul că este o replică. Piesele din dotarea acelor ceasuri dama sau bărbătești originale, chiar și în cazul celor analogice, nu emit sunete de nici un fel. Asta se datorează faptului că vizează un mecanism impecabil, ce are la bază piese nenumărate îmbinate prin excelență.

  • Gravura de pe ceas

Modelele fabricate de branduri consacrate se produc numai de ceasornicari ce au experiență în domeniu. Aceștia dispun de echipamente performante și profesionale pentru gravare. Dovada că un ceas nu este original o reprezintă gravura indescifrabilă sau cea în care finisajul său prezintă o calitate ce lasă de dorit.

  • Greutatea ceasului

Greutatea poate spune multe despre autenticitatea sau falsitatea unui ceas. În general modelele contrafăcute nu țin cont și de faptul că acesta este un criteriu pe care trebuie să îl bifeze, asemenea producătorilor autentici. Astfel, nu este suficient ca ceasul să arate, cât de cât, original. Dacă nu are și greutatea specifică cu atât mai mult este de evitat achiziția. Un producător serios folosește și un număr mai complex de piese, ce au la bază materiale calitative – și acest detaliu este un criteriu specific ceasurilor originale.

  • Garanția și actele ce însoțesc ceasul

Numai un ceas de brand va veni alături de certificatul ce îi contestă originalitatea și valoarea, respectiv de garanția produsului și de manualul ce explică funcționarea sa. Dacă magazinul vinde ceasul fără acestea, este de pus sub semnul întrebării.

Indiferent că este vorba despre ceasuri barbatesti sau damă, modelele originale dispun de holograme pe acte, acestea atestând autenticitatea lor. Contează de asemenea calitatea hârtiei, a tiparului, a celor imprimate – un producător de prestigiu va căuta ca ceea ce vinde să fie mereu impecabil – inclusiv garanția și actul însoțitor al articolelor sale.

Sunt câteva dintre acele caracteristici care pot ajuta publicul interesat de achiziționarea unor ceasuri autentice să facă diferența între cele originale și cele falsificate.

Pe site-ul Jomapel.ro dispun cei interesați de oferte avantajoase și costuri echilibrate pentru produse ale unor branduri ca Fossil, Escape, Casio, Guess, Lacoste, Seiko, Esprit, Michael Kors și altele.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă