10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleEmoții la Moscova după ce motanul muzeului a fost furat

Emoții la Moscova după ce motanul muzeului a fost furat

Behemoth, pisica neagră cu blana bogată care trăieşte din 2005 la Muzeul Mihail Bulgakov din Moscova, a fost botezată în cinstea personajului motanului gigant din celebrul roman ”Maestru şi Margareta” al scriitorului rus.

Miercuri, angajaţii muzeului s-au impacientat şi au solicitat ajutorul poliţiei după ce mai mulţi martori au spus că o necunoscută a luat motanul şi l-a băgat în geantă, după care a dispărut în direcţia celei mai apropiate staţii de metrou.

Dispariţia pisicii a fost relatată de posturile de televiziune locale şi naţionale. ”Dispariţia sa a generat îngrijorare în toată Moscova”, a titrat postul Moskva-24. ”Cel mai important membru al personalului muzeului Bulgakov a dispărut”, a deplâns TV Centre.

Felina, în vârstă de 15 ani, are statutul de membru oficial al personalului muzeului şi se bucură de o popularitate enormă în rândul vizitatorilor, care fac deseori fotografii împreună cu aceasta.

Poliţia a iniţiat o anchetă şi, câteva ore mai târziu, pisica a fost recuperată în apropierea unui teatru nu departe de muzeu. ”Mulţumim, prieteni! Fără ajutorul vostru, întâmplarea s-ar fi putut termina tragic”, a consemnat personalul muzeului Bulgakov pe pagina de Facebook.

Instituţia a anunţat că ia în considerare măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi achiziţia unei zgărzi echipate cu GPS.

Behemoth este binedispus astăzi, s-a refăcut deja după stresul suferit. Nu îl lăsăm încă să iasă afară”, a precizat joi un angajat al muzeului pentru canalul de televiziune NTV. Acesta a dat asigurări că pisica, instalată în biroul administratorului, are la dispoziţie ”hrană şi tot ceea ce îi trebuie”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă