20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleEști negativ? Atunci ai voie să vezi lalele

Ești negativ? Atunci ai voie să vezi lalele

 Vizitatorii s-au putut bucura de cele şapte milioane de lalele, zambile şi narcise doar cu dovada unui test negativ la COVID-19.

Deschiderea limitată, adică doar şase zile în luna aprilie, a fost o veste binevenită şi pentru mica armată de grădinari.

Înainte de pandemie, parcul ar fi fost plin de turişti din întreaga lume care veneau să-şi facă poze cu simbolul ţării, laleaua.

„Este un sentiment bun că putem deschide, dar nu este Keukenhof aşa cum ar trebui să fie. Este puţin păcat, desigur, în mod normal în această perioadă de timp, am fi avut probabil aproximativ 25.000 de oameni pe zi. Şi în zilele de weekend aproximativ 40 (mii). Astăzi, avem 2.500, deci asta este mai puţin de 10%”, spune Bart Siemerink, directorul grădinii Keukenhof.

Redeschiderea face parte dintr-un program pilot aprobat de guvern. Mai exact, sute de locuri publice, cum ar fi grădinile şi muzeele, se pot redeschide în condiţii stricte. Este vorba despre achiziţionarea online a biletelor de intrare şi dovada testului negativ.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă