23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleEuropenii, sfătuiţi să mănânce meduze

Europenii, sfătuiţi să mănânce meduze

Astfel, ei au sugerat că europenii ar trebui să înceapă să mănânce aceste organisme marine, potrivit unui articol publicat luni pe site-ul guvernului federal german, scrie Agerpres.

Creşterea temperaturii apei marine, acidificarea oceanelor şi pescuitul excesiv par să fi oferit un mediu favorabil dezvoltării populaţiilor de meduze. Ca urmare, meduzele au distrus deja ferme piscicole amenajate pe coastele europene şi au blocat sistemele de răcire ale unor centrale electrice.

Un consorţiu de instituţii ştiinţifice din ţări europene, Israel şi China a fost înfiinţat pentru a analiza modul în care meduzele ar putea fi utilizate de oameni într-o manieră plăcută, în viitor.

Proiectul, denumit GoJelly, a fost realizat sub coordonarea Institutului German şi Centrului Helmholtz pentru Cercetări Oceanice din Kiel (GEOMAR) şi este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Horizon 2020.

Biologul Jamileh Javidpour le-a recomandat europenilor să înceapă să mănânce meduze. “Vom fi 9 miliarde de oameni în viitorul nu prea îndepărtat. De aceea, trebuie să căutăm noi surse de hrană. Meduzele fac deja parte din gastronomia Asiei de Est. Acum explorăm metode pentru ca ele să înceapă să devină gustoase şi în accepţiunea oamenilor din Europa”, a spus el.

În acest scop, oamenii de ştiinţă colaborează cu un maestru bucătar italian care scrie în această perioadă o carte de reţete cu preparate pe bază de meduze.

Cercetătorii lucrează, de asemenea, la o altă potenţială utilizare a acestor organisme marine: biofiltre. Oamenii de ştiinţă explorează posibilitatea ca secreţiile meduzelor să poată fi utilizate ca un fel de biofiltru în staţiile de epurare a apelor reziduale, reducând riscul de contaminare a mărilor şi oceanelor cu microparticule de plastic.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă