7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleEurovision 2019 începe marţi. România, pentru a 20-a oară în concurs

Eurovision 2019 începe marţi. România, pentru a 20-a oară în concurs

Sub sloganul „Dare to dream”, la ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România, vor participa 40 de ţări, după ce Ucraina a renunţat.

Reprezentanţii ţărilor Slovenia, Belarus, Cehia, Muntenegru, Cipru, Serbia, Finlanda, Polonia, Ungaria, Estonia, Portugalia, San Marino, Islanda, Georgia, Australia, Belgia şi Grecia vor urca pe scena de la Expo Tel Aviv, marţi, în prima semifinală a concursului.

Doar 10 dintre cei 17 concurenţi vor merge mai departe, în finală.

România, reprezentată de Ester Peony cu piesa „On a Sunday”, compusă de Alexandru Şerbu, va intra în concurs în a doua semifinală, joi.

Ea va concura cu interpreţii din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania şi Malta.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel, însă votează, conform tragerii la sorţi, în semifinale. 

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate show-urile Eurovision 2019 de la Tel Aviv, începând cu ora 22.00, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă