14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleExcursia la mare de 1 Mai nu este permisă în Ordonanțele militare,...

Excursia la mare de 1 Mai nu este permisă în Ordonanțele militare, avertizează Poliția Română

“Tradiţionalul sejur la mare NU este înscris în ordonanţele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, vă rugăm să rămâneţi acasă! Poliţiştii acţionează în Gara de Nord, în trenuri şi staţii de cale ferată pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă”, a anunțat, joi, 30 aprilie, Poliţia Română, pe pagina ei de Facebook.

După cum se știe, starea de urgență în România este valabilă până la data de 15 mai inclusiv. Abia după această dată vor fi relaxate condițiile de călătorie.

“După 15 mai vom elimina restricțiile de circulație în localități total”, a promis, joi dimineață, la Iași, premierul Ludovic Orban.

Tot potrivit șefului Guvernului, după data de 15 mai, pentru circulația în afara localităților nu vor fi ridicate complet restricțiile ci va continua să existe o listă cu motive care permit dreptul de deplasare, dar această listă va include mai multe permisiuni decât pe timpul stării de urgență.

Tot după data de 15 mai, hotelurile vor putea funcționa fără niciun fel de restricții. În schimb, restaurantele ar putea să mai rămână închise și după această dată. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă