8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleEXOTIQUE a renăscut şi a devenit hub de design

EXOTIQUE a renăscut şi a devenit hub de design

Evenimentul s-a desfăşurat în ambianţă excepţională oferită de stilul industrial al vechilor hale de producţie care însă au fost renovate şi îmbrăcate în straie de sărbătoare. O iluminaţie feerică a însoţit petrecerea care a durat până în zorii zilei şi care a fost presărată cu evenimente artistice – Bosquito şi Amadeus – mult gustate de invitaţi.

Furnizor oficial al Casei Regale a României

 

O notă specială a fost dată de prezenţa Principesei Maria şi Domnului Andrew Popper, Şeful Casei Regale a României, care  a şi deschis evenimentul, arătând că în  în urmă cu aproape 10 ani, pe 29 septembrie 2009, la Palatul Elisabeta, în cadrul unei ceremonii oficiale, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a conferit, în numele Majestatii Sale Regele Mihai, brandului “EXOTIQUE” calitatea de “Furnizor al Casei Regale a României” iar  în 2012 si 2015, ca semn de recunoaştere şi de apreciere a calităţii deosebite a produselor şi a serviciilor oferite, EXOTIQUE a primit o nouă certificare de Furnizor Oficial al Casei Regale a României.

O adevărată renaştere

La rândul său, Puşa Hack, fondatorul EXOTIQUE, a spus că a simţit nevoia unei schimbări profunde, o adevărată renaştere a brandului, pentru care au fost făcute eforturi substanţiale.

“Am schimbat conceptul, site-ul, chiar și sigla. Am reamenajat total showroom-ul: am recompartimentat, am înlocuit parchetul, am modificat culoarea pereților, am schimbat sistemul de iluminat. Am păstrat însă structura de tip industrial dar am readus-o la un stil contemporan. Am păstrat deasemenea ideea originară de decorațiuni asiatice”, a spus Puşa Hack.

Am gândit un spațiu cultural în care să se întâlnească alături de designeri și artiști plastici, un spațiu care să propună soluții pentru un stil exotic urban pentru toate funcțiunile casei precum și pentru alte spații. Astă seară am agrementat spaţiul EXOTIQUE cu o expoziţe, în cadrul căreia şi-au expus lucrările 15 pictori şi 9 sculptori”, a adăugat Puşa Hack.

Elena Surdu Stăncescu a mulţumit în numele artiştilor plastici şi a vorbit despre importanţa acestei deschideri culturale şi a noului concept care asociază în mod fericit mobilierul cu lucrări de artă.

 Noua ofertă EXOTIQUE: soluţii pentru decoruri exotic urbane

Puşa Hack, fondatorul EXOTIQUE, a prezentat în continuare oferta hub-ului de design EXOTIQUE pentr designeri, arhitecţi, dezvoltatori precum şi pentru cei care doresc să îşi amenajeze şi personalizeze locuinţa într-un stil exotic urban. 

Piesele de mobilier din lemn masiv realizate manual de origine asiatică, pentru care centrul de interes s-a mutat în afară de India pe Thailanda şi Indonezia au stat ca deobicei în centrul atenţiei. Noutatea constă în faptul că acum, aceste piese au fost reinterpretate de către furnizori şi aduse spre un stil contemporan, putând fi încadrate şi într-un decor  industrial, ca exemplu fiind date blaturile din lemn combinate cu cadre şi suporturi metalice.

O ofertă bogată constă în piese de aceeaşi provenienţă asiatică (India) din piele caracterizând un stil colonial: birouri, comode sau fotolii din piele, cu mânere specifice şi având forme de cufere sau geamantane, precum şi fotolii sau  o canapele din piele în stilul britanic Chesterfield  care se menţin în continuare în tendinţe. Puşa Hack a recomandat ca decorul cu aceste piese să fie agrementat cu mici decoraţiuni asiatice care se găsesc în abundenţă în oferta de produse (inclusiv cele Feng Shui) şi care, alături de opere de artă au rolul de a încălzi ambianţa. Deasemenea a fost subliniată ideea că soluţiile expuse se pretează la orice funcţiune a casei, de la living şi dining, la dormitor, baie, birou sau terasă, putând  intra în combinaţie perfectă cu accesorii funcţionale (lavoarele pentru baie, de exemplu) care în acest caz se recomandă a fi cele realizate din ceramică, sticlă, metal sau piatră.

Pentru iubitorii de DO-IT-YOURSELF, furnizorii asiatici oferă idei şi soluţii de design. A fost dat exemplu unui blat de lemn care poate fi folosit pe post de consolă sau uşă în timp ce o secţiune dintr-un copac poate fi o masă sau suportul unei oglinzi.

Pentru renovarea de conace, castele sau case istorice precum şi pentru o amenajare originală  de hoteluri, cluburi, restaurante, sunt propuse soluţii cum sunt stâlpi sau minunate porţi vechi şi alte piese unice recuperate de la palate vechi sau clădiri istorice din India, Thailanda sau Bali. Pentru restaurante, baruri sau magazine există deasemenea soluţii de depozitare sau accesorii exotice cum sunt rafturi, oglinzi sau comode de aceeaşi provenienţă.

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă