12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleFacebook a dezvoltat AI care depistează şi repară bug-urile software

Facebook a dezvoltat AI care depistează şi repară bug-urile software

Noua soluţie a celor de la Facebook se numeşte SapFix şi foloseşte inteligenţa artificială pentru a scana codul şi a identifica automat bug-urile.

Mai mult, AI-ul testează diferite patch-uri pentru repararea bug-urilor descoperite şi sugerează inginerilor cele mai bune variante pentru implementare.

SapFix foloseşte o bază de date cu template-uri create de ingineri de-a lungul timpului, pe baza cărora sugerează cele mai potrivite patch-uri pentru rezolvarea problemelor.

Atunci când soluţiile memorate cu ajutorul template-urilor nu se potrivesc sau nu sunt suficiente, AI-ul începe să testeze soluţii potenţiale până este identificată cea mai bună variantă.

SapFix a fost deja implementat pe sistemele Facebook, unde procesează codul masiv care stă la baza produselor gigantului american.

Noua soluţie software ar putea ajuta Facebook să optimizeze mai rapid şi cu mai puţine resurse codul software de la baza produselor sale, pentru ca managerii companiei să se poată concentra pa chestiuni mai importante.

Reprezentanţii Facebook spun că, eventual, compania va oferi noul instrument software întregii comunităţi de dezvoltatori.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă