9.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Făt Frumos, prădător sexual. Cum ne pervertesc mintea basmele din copilărie

Kazue Muta, profesor la Universitatea din Osaka și autoare a cărții „Domnule, acest tip de iubire este hărțuire sexuală!”, o carte despre hărțuirea sexuală la locul de muncă, a susținut în decembrie că personajele masculine din basme precum „Albă ca Zăpada” și „Frumoasa din Pădurea Adormită” reprezintă tipologii ale unor ”comportamente sexuale cvasi-compulsive asupra unor victime inconștiente”, informează Fox News.

Cu alte cuvinte, activista feministă susține că astfel de basme promovează violența sexuală. Într-un tweet din 11 decembrie, Kazue Muta a lansat această acuză la adresa poveștilor clasice dând ca exemplu un caz de agresiune sexuală prezentat într-o știre despre un bărbat care a fost arestat pentru că a sărutat o femeie adormită într-un tren în drum spre Osaka.

„Când vă gândiți rațional la povestea „Albă ca Zăpada”și „Frumoasa din Pădurea Adormită”, care vorbește despre o „prințesă trezită de sărutul unui prinț”, se descrie un atac sexual asupra unei persoane inconștiente.

S-ar putea să credeți că dărâm imaginația tuturor, dar aceste povestiri promovează violența sexuală și aș vrea ca toată lumea să fie conștientă de eacest fapt”.

Profesorul a mai declarat că cele mai multe manifestări de violență sexuală sunt comportamente imitative față de felul de a fi al personajelor masculine din basme, iar schimbarea de mentalitate din cadrul societății, față de astfel de lucruri, este imperios necesară.

La finalul argumentației sale, sociologul a adăugat „hashtag metoo”, pentru a da de înțeles faptul că este solidară cu mișcarea omonimă.

Ultima oră
Pe aceeași temă