12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleFăt Frumos, prădător sexual. Cum ne pervertesc mintea basmele din copilărie

Făt Frumos, prădător sexual. Cum ne pervertesc mintea basmele din copilărie

Kazue Muta, profesor la Universitatea din Osaka și autoare a cărții “Domnule, acest tip de iubire este hărțuire sexuală!”, o carte despre hărțuirea sexuală la locul de muncă, a susținut în decembrie că personajele masculine din basme precum “Albă ca Zăpada” și “Frumoasa din Pădurea Adormită” reprezintă tipologii ale unor ”comportamente sexuale cvasi-compulsive asupra unor victime inconștiente”, informează Fox News.

Cu alte cuvinte, activista feministă susține că astfel de basme promovează violența sexuală. Într-un tweet din 11 decembrie, Kazue Muta a lansat această acuză la adresa poveștilor clasice dând ca exemplu un caz de agresiune sexuală prezentat într-o știre despre un bărbat care a fost arestat pentru că a sărutat o femeie adormită într-un tren în drum spre Osaka.

“Când vă gândiți rațional la povestea “Albă ca Zăpada”și “Frumoasa din Pădurea Adormită”, care vorbește despre o “prințesă trezită de sărutul unui prinț”, se descrie un atac sexual asupra unei persoane inconștiente.

S-ar putea să credeți că dărâm imaginația tuturor, dar aceste povestiri promovează violența sexuală și aș vrea ca toată lumea să fie conștientă de eacest fapt”.

Profesorul a mai declarat că cele mai multe manifestări de violență sexuală sunt comportamente imitative față de felul de a fi al personajelor masculine din basme, iar schimbarea de mentalitate din cadrul societății, față de astfel de lucruri, este imperios necesară.

La finalul argumentației sale, sociologul a adăugat „hashtag metoo”, pentru a da de înțeles faptul că este solidară cu mișcarea omonimă.

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă