10.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Filmul „El amor menos pensado”, va deschide Festivalul de la San Sebastián 2018

Lungmetrajul, în care joacă şi fiul lui Darín, Chino, este inclus în competiţia oficială a celei de-a 66-a ediţii a festivalului.

Filmul spune povestea unui cuplu care, după 25 de ani de căsnicie, trece printr-o criză.

Pelicule semnate de Naomi Kawase, Claire Denis şi Valeria Sarmiento se numără între lungmetrajele anunţate în selecţia oficială a festivalului. Lor le-au fost adăugate recent filme semnate de Icíar Bollaín („Yuli”), Isaki Lacuesta („Entre dos Aguas”), Rodrigo Sorogoyen („El Reino”) şi Carlos Vermut („Quién te cantará), care vor concura pentru marele premiu – Concha de Oro (Scoica de Aur).

„Un om la locul lui”, debutul în lungmetraj al lui Hadrian Marcu, a fost selectat în competiţia New Directors a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastián. 

Regizorul japonez Hirokazu Kore-eda, premiat anul acesta cu Palme d’Or pentru „Shoplifters”, va primi trofeul onorific al festivalului, devenind primul cineast asiatic recompensat cu Premio Donostia.

Festivalul de Film de la San Sebastián, singurul eveniment de gen de clasă A din Spania, va avea loc în perioada 21 – 29 septembrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă