15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFiset metalic vs dulap metalic - care sunt diferentele?

Fiset metalic vs dulap metalic – care sunt diferentele?

Fie ca vrei sa iti organizezi eficient documentele, actele sau uneltele din biroul de acasa sau de la serviciu, trebuie sa utilizezi corect spatiul de lucru. Fisetele si dulapurile metalice sunt piese de mobilier care se intalnesc cam in aceleasi domenii de activitate, dar joaca roluri diferite. Orice firma are nevoie de fisete sau dulapuri metalice. Desi in teorie aceste doua piese de mobilier sunt foarte asemanatoare, ne-am gandit sa dezbatem in acest articol asemanarile si diferentele dintre un fiset si un dulap metalic.

 

Dulapuri metalice pentru depozitare unelte, echipamente si aparate

Cand ai nevoie sa achizitionezi un obiect de mobilier versatil, pe care sa il poti folosi cu succes atat acasa, cat si la locul de munca, un dulap metalic poate fi extrem de util. Acest tip de mobilier se preteaza indeosebi pentru depozitarea si pastrarea in siguranta a echipamentelor de lucru, a instrumentelor, a aparatelor si a sculelor. De asemenea, un  dulap metalic iti poate fi de ajutor si pentru depozitarea documentelor, bibliorafturilor cu acte, cat si substantelor si ustensilelor de curatenie.

Daca vrei sa iti depozitezi obiectele de valoare pentru o perioada mai indelungata de timp, ai nevoie de un dulap metalic cu seif. Iata care sunt si alte intrebuintari ale unui dulap metalic:

 

  • depozitarea medicamentelor si a instrumentelor medicale;
  • stocarea in siguranta a substantelor toxice/ periculoase (dulapuri metalice ignifuge termorezistente);
  • dulapuri pentru desene/ harti – in special in mediul didactic;
  • mentinerea in siguranta a bunurilor de valoare.

 

Fisete metalice pentru arhivare documente

Spre deosebire de un dulap metalic, un fiset beneficiaza de o compartimentare specifica, tinand cont de dimensiunile unui biblioraft. Indiferent de domeniul de activitate, cu ajutorul fisetelor metalice iti vei organiza practic si aspectuos spatiul de lucru, iar in felul acesta te vei bucura de un birou ordonat.

In functie de spatiul de care dispui, poti opta intre un fiset metalic cu usi batante, glisante sau pliabile sau un fiset pentru valori, cu 12-30 de compartimente sau cu 1-4 rafturi. La fel ca un dulap metalic, fisetele pot avea dotari suplimentare.

 

De asemenea, fisetele metalice se impart in mai multe categorii:

  • modele verticale – acestea sunt special create pentru a depozita fisiere sau documente;
  • modele orizontale – asemanatoare cu cele verticale, dar sunt mai extinse si nu atat de adanci si voluminoase;
  • modele mobile – sunt ideale atunci cand esti nevoit sa te muti dintr-un loc in altul.

 

 Aspectul industrial al unui dulap metalic nu ar trebui sa te impiedice sa il folosesti chiar si in confortul casei, al unui garaj sau subsol. Avand atat de multe intrebuintari, poate fi extrem de util pentru a depozita si a sorta diferite lucruri, precum:

 

  • echipamente tehnice;
  • obiecte de uz casnic si produse de curatenie;
  • acte si documente;
  • incaltaminte, haine si jucarii;
  • carti si reviste.

Un dulap metalic amplasat in propria locuinta iti asigura totul la indemana, extrem de bine organizat. Daca optezi pentru Viamond.ro, compania se va dovedi un furnizor profesionist, care iti ofera solutii complete de mobilier, papetarie si birotica la cele mai bune preturi.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă