16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleFitness: 7 exerciții care pot fi făcute în fața televizorului (P)

Fitness: 7 exerciții care pot fi făcute în fața televizorului (P)

Cercetările unei universități din nord-estul Australiei au demonstrat faptul că fiecare oră pe care o petreci în fața televizorului fără a face mișcare îți poate scurta viața cu aproximativ 22 de minute. Acum că știm această informație, e posibil să ne gândim cum să folosim reclamele TV în avantajul nostru. Sunt zeci de moduri prin care putem să transformăm acea scurta perioada de timp în antrenamente benefice corpului nostru.

Profită cât mai mult de pauzele comerciale
Chiar dacă reclamele durează cel mult câteva minute, gândește-te cât timp s-ar aduna în cele câteva ore pe care le petrecem în anumite seri în fața televizorului. De ce să nu transformăm acele minute irosite într-un antrenament care să ne păstreze în formă. În timpul pauzelor, în cazul în care deții un televizor Smart și nu ți-ai stabilit încă un program, Toptelevizoare.ro recomandă materialele video cu exerciții fitness pe care le poți face în timp ce urmărești TV-ul.

Circuit training-ul: soluția perfectă
Antrenamentul numit circuit training reprezintă un mod prin care poți să-ți pui în mișcare corpul în permanență, prin exercitii simple, dar variate. Cel mai bun mod prin care poți practica un circuit training în timp ce te uiți la TV este acela de a schimba tipul de exercițiu după fiecare scenă din film, reclamă sau conversație. Folosește-te de fiecare moment și transformă-l într-un punct de tranziție al antrenamentului tău.

Genoflexiuni și fandări
Fandările și genoflexiunile sunt exerciții perfecte pentru a fi făcute în fața televizorului, contribuind la tonifierea și întărirea mușchilor membrelor inferioare fără a limita accesul la conținutul video redat la televizor. Făcute corect, aceste exerciții îți pot antrena câteva dintre cele mai importante grupe de mușchi simultan.

Aparatele pentru fitness
Conform Fitness Master, multe dintre aparatele din sălile de fitness pot fi folosite și acasă. Dacă te gândești să investești în ceva care să te ajute să te menții în formă, cele mai bune soluții ar fi bicicletele fitness, benzile de alergare sau bicicletele eliptice, toate putând fi folosite în fața televizorului.

Fidgetingul
Te-ai gândit vreodata că butonarea sau folosirea unor jucării anti stres te pot ajuta să arzi până la 350 de calorii într-o zi? Dacă nu te simți în cea maio bună formă încât să faci fitness, orice alta activitate poate fi mai bună decât repausul. Încearcă să te folosești de orice prilej prin care poți arde calorii, fie că scrii pe tastatura laptopului sau te ridici să schimbi canalul TV fără a folosi telecomanda.

Fitball
Înlocuind fotoliul sau canapeaua cu o minge fitness, vei avea parte de un antrenament involuntar suficient de dificil încât să poți arde toate caloriile în plus. În timp ce stai pe o minge fitness corpul tău folosește musculatura pentru a se echilibra și te determină să fii nevoit să-ți ajustezi poziția mult mai des.

Ridicarea greutăților
Greutățile îți pot aduce o multitudine de beneficii pentru sănătatea și aspectul corpului tău, pornind de la întărirea muschilor, echilibrarea greutății corporale, tonifiere și reducerea riscului de a te răni, pentru că este mult mai puțin probabil să te accidentezi ridicând greutăți, decât atunci când vrei să alergi pe o bandă, spre exemplu.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă