11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleFrumusețe în trei pași

Frumusețe în trei pași

Cu toții așteptăm vara cea prietenoasă, însă asta înseamnă și soare puternic, vreme extremă și praf. Pielea noastră poate avea de suferit de pe urma efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete, dar și a căldurii, umidității, contactului cu nisipul. Acești factori sunt responsabili de accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii, de apariția leziunilor pigmentare, de exacerbarea leziunilor acneice și de creșterea producției de sebuum. Nu în ultimul rând, lor le datorăm și apariția alergiilor, dar și a cancerelor de piele.

De aceea, în perioada premergătoare acestui anotimp trebuie să ne pregătim tenul adecvat și să acordăm o atenție sporită celor trei pași care asigură pielii sănătatea și aspectul frumos, armonios: exfoliere, hidratare și protecție. Din fericire, tehnologia disponibilă astăzi în medicina estetică vine în sprijinul satisfacerii acestor nevoi prin metode non-invazive, neinvazive sau minim invazive.

Primul pas în îngrijire este exfolierea tenului, esențială în această perioadă a anului, deoarece prin îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte de la nivelul stratului superficial al pielii este stimulată producția de noi celule sănătoase, de fibre de colagen și de elastină. În plus, această procedură contribuie la eliminarea punctelor negre, cicatricilor, hiperpigmentărilor, porilor dilatați.

Recomandarea mea este aceea de a apela o dată pe lună la un tratament cosmetic modern, care să presupună o curățare și exfoliere blândă, dar susținută a tenului. Un astfel de tratament este HydraFacial, care foloseste hidrodermoabraziunea pentru a rezolva cele mai frecvente probleme ale tenului: puncte negre, riduri fine, lipsa elasticității, a fermității și a luminozității, hiperpigmentări, exces de sebum, pori măriți și semne avansate de îmbătrânire. Tratamentul este recomandat tuturor tipurilor de piele.

Al doilea pas, hidratarea, nu presupune doar utilizarea zilnică a cremelor specifice, ci și infuzarea pielii, în cure, cu cocktailuri de vitamine, antioxidanți și acid hialuronic ce redau tenului strălucirea, hidratarea, luminozitatea și care elimină eventualele imperfecțiuni. Procedura aceasta se numeste mezoterapie și se realizează la clinici specializate. Presupune injectarea în mezoderm a unor fiole speciale precum cele Filorga, cu efect de regenerare a celulelor, de stimulare a fibroblastelor (celule specializate în producție de colagen, elastină și acid hialuronic) și de activare a microcirculației cutanate. Ca urmare, tenul va fi rejuvenat, biorevitalizat.

Cel de-al treilea pas este protecția. Protejarea tenului de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete este cel mai eficient asigurată de substanțele antioxidante ce au drept rol contracararea radicalilor liberi de oxigen implicați în procesele de îmbătrânire cutanată. Un puternic antioxidant, dar și cofactor în sinteza colagenului este vitamina C, care poate fi oferită tenului în cadrul unor tratamente speciale, precum Intraceuticals Boosters, care trimite aceasta vitamină în dermul profund cu ajutorul oxigenului hiperbar. Pe perioada verii, și nu numai, este de asemenea esențială utilizarea cremelor cu factor de protecție solară SPF.

Alexandra Zota,
medic dermatolog
Clinica Dasdem

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă