George Clooney în timpul celei de-a 69-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, la Palais des Festivals, pe 12 mai 2016. Credit foto: Denis Makarenko / Shutterstock.com

George Clooney în timpul celei de-a 69-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, la Palais des Festivals, pe 12 mai 2016. Credit foto: Denis Makarenko / Shutterstock.com

George Clooney și alte celebrități deschid o școală de film

George Clooney împreună cu alte celebrități de la Hollywood pregătesc lansarea unui program educativ care va avea ca scop pregătirea liceenilor defavorizaţi sau minoritari din Los Angeles, pentru a-i integra ulterior în meserii din industria cinematografică.

Bianca Ion 0 comentarii

George Clooney, Don Cheadle, Kerry Washington, Mindy Kaling, Eva Longoria și alții vor co-fonda o școală de film pentru comunitățile defavorizate începând din toamna anului 2022. Școala de producție de film și televiziune Roybal va oferi studenților o educație academică robustă, pregătire practică și acces la povestitori renumiți și la alți profesioniști și experți de la Hollywood. Școala va oferi, de asemenea, o inițiativă dedicată de stagiu.

„Scopul nostru este să reflectăm mai bine diversitatea țării noastre. Asta înseamnă să începi devreme. Înseamnă crearea de programe de liceu care îi învață pe tineri despre camerele de luat vederi, despre editare, efecte vizuale și sunet și toate oportunitățile de carieră pe care această industrie le poate oferi”, a spus Clooney într-un comunicat.

 „Înseamnă stagii care duc la cariere bine plătite. Înseamnă să înțelegem că suntem toți împreună în asta ”. Școala va fi găzduită în cadrul Edward R. Roybal Learning Center din Los Angeles, iar programul pilot va începe cu elevii din clasa a IX-a și a X-a, urmând să se extindă pentru clasele a XI-a și a XII-a în următorii doi ani. Districtul şcolar din Los Angeles, al doilea cel mai important din Statele Unite, numără 650.000 de studenți, care provin în principal din medii cu venituri mici și predominant din familii afro-americane sau hispanice.

Slaba înregistrare a Hollywoodului în ceea ce privește diversitatea, atât în fața, cât și în spatele camerei, a fost supusă unui control atent în ultimii ani. Noul program va oferi „stagii care să ducă la cariere bine plătite”, a adăugat Clooney, care, împreună cu cofondatorii săi, va servi în cadrul unui consiliu consultativ. Acesta va „împleti profesorii cu povestitori de renume, împreună cu profesioniști și experți din industrie” și își propune să „construiască o bază amplă de talente pregătite pentru carieră pentru industria cinematografică și de televiziune” . Inițiativa actorilor va fi susținută de directori de la studioul de la Hollywood Working Title Films și Creative Artists - cea mai mare companie de management de artiști din Hollywood.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...