11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleGoogle Assistant va traduce conversaţii în timp real

Google Assistant va traduce conversaţii în timp real

Google Assistant va integra ceea ce compania americană a denumit “Interpreter Mode”, un mod dedicat special traducerii în timp real a conversaţiei dintre vorbitorii a două limbi diferite.

Spre exemplu, un vorbitor de limbă engleză va putea da comanda vocală “Hey Google, be my Spanish interpreter.” atunci când doreşte ca Google Assistant să traducă în timp real discuţia cu un vorbitor de limbă spaniolă.

Traducerea în timp real va avea loc în ambele direcţii. Google Assistant va începe să traducă la o secundă după ce primul interlocutor a terminat de vorbit şi va face acelaşi lucru după ce va termina de răspuns al doilea interlocutor.

Pentru vorbitorul de limbă engleză din exemplul dat, Google Assistant va traduce din spaniolă în engleză, iar pentru vorbitorul de limbă spaniolă, traducerea se va face din engleză în spaniolă.

Google nu a anunţat o dată de lansare a aceste facilităţi, însă a spus că în momentul lansării vor putea fi făcute traduceri în 27 de limbi.

Primele dispozitive care vor integra noul mod de interpretare al lui Google Assistant, chiar înaintea smartphone-urilor cu Android, vor fi dispozitivele inteligente din seria Google Home.

Google vede o largă aplicare a acestei tehnologii în zona de retail şi de suport al clienţilor, unde traducerea în timp real va ajuta angajaţii companiilor să comunice rapid cu clienţii din alte ţări.

De altfel, înaintea lansării oficiale a noii facilităţi, aceasta va fi testată în mai multe hoteluri din Las Vegas.

Google Assistant a fost recent integrat şi în aplicaţia Google Maps, unde va ajuta utilizatorii să folosească telefonul în timpul navigării exclusiv pe baza comenzilor vocale.

Conform Google, Assistant este disponibil în 80 de ţări şi funcţionează în 30 de limbi, iar până la sfârşitul acestei luni va fi integrat în peste un miliard de dispozitive.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă