16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleGoogle începe testarea serviciul de livrare cu drona în Europa

Google începe testarea serviciul de livrare cu drona în Europa

Alphabet a testat deja acest serviciu de livrare, prin compania Wing, timp de 18 luni, în Australia. 55.000 de curse au fost efectuate astfel.

Informaţia a fost anunţată la o conferinţă care a avut loc la Helsinki, de directorul companiei Wing, James Burgess, care a precizat că vor fi livrate cu drona colete de până la 1,5 kilograme, pe distanţe de până la zece kilometri.

Wing a testat deja dronele sale Hummingbird în Tampere, la nord de Helsinki, dar acestea nu aterizau, ci doar se apropiau de sol şi livrau coletele cu ajutorul unor sfori.

În afară de serviciul de livrare cu drona, Wing vrea să pună la punct un sistem de monitorizare a traficului aerian, pentru ca dronele sale să ajungă în siguranţă la destinaţie.

Burgess a mai spus că testează acest serviciu în străinătate pentru că reglementările în domeniu din SUA “sunt mai complicate”.

Decizia Alphabet de a testa serviciul în Europa vine după ce compania Amazon a hotărât să înfiinţeze centrul său de dezvoltare a sistemului de livrare cu drona în Cambridge, Marea Britanie.

Şi companiile Uber şi Alibaba testează tehnologia de livrare cu drona.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă