Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Grand Theft Auto V", cel mai profitabil joc video din istoria divertismentului

"Grand Theft Auto V", cel mai profitabil joc video din istoria divertismentului

Un joc video violent, "Grand Theft Auto V", a devenit cel mai profitabil titlu din istoria divertismentului, după ce a generat încasări de 6 miliarde de dolari, potrivit marketwatch.com.

Iulian Budușan 0 comentarii

Cu încasări de 6 miliarde de dolari, "Grand Theft Auto V" a reuşit să depăşească cu uşurinţă principalul său competitor în domeniu, "Call of Duty: Modern Warfare 3", care a generat vânzări de 26,5 milioane de dolari, precum şi filme cu mare succes în box office, precum "Star Wars" şi "Gone with the wind", care au avut câştiguri totale de 3 miliarde de dolari (ţinând cont şi de rata inflaţiei).

De la lansarea sa, în 2013, "Grand Theft Auto V" a fost vândut în aproximativ 90 de milioane de copii.

În acelaşi timp, al doilea cel mai profitabil titlu al francizei, "Grand Theft Auto: San Andreas", a vândut 27 de milioane de unităţi.

Analistul de media şi divertisment Doug Creutz a declarat pentru Market Watch că niciun alt joc pentru consolă nu a fost vândut în atâtea unităţi.

"Jocurile video sunt o mai bună afacere decât filmele", a declarat analistul KeyBanc Evan Wingren. Acesta a mai spus că jocurile video beneficiază şi de faptul că au un conţinut interactiv, care permite producătorilor să facă modificări şi să îşi schimbe modelele de business în beneficiul jucătorilor şi al companiilor.

În 2017, consumatorii au cheltuit 36 de miliarde de dolari pe jocuri video, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de NPD Group. Pe de altă parte, box office-ul mondial a crescut cu doar 3%, având încasări record de 40 de miliarde de dolari.

 
Potrivit MarketWatch, "GTA V" este cel mai popular pe PlayStation 3, cu o treime dintre consumatori alegând consola lansată în urmă cu 12 ani, în timp ce utilizatorii de computere au generat doar 2,1% din încasări.

Seria de acţiune "Grand Theft Auto" este dezvoltată de Rockstar North (fostă DMA Design).

Jocul video "Grand Theft Auto V" a fost criticat pentru că include descrieri ale unor scene de tortură, conţinut sexual, misogin, rasist şi termeni ofensatori. În ciuda aspectelor controversate, jocul video s-a dovedit un succes global.

 

Comentarii

loading...