8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleHarry, prințul rătăcitor. Cum a fost întâmpinat de familie

Harry, prințul rătăcitor. Cum a fost întâmpinat de familie

Harry a revenit în urmă cu o săptămână acasă, în Marea Britanie. Deși în primele zile nu s-a revăzut cu niciun membru al familiei sale, din cauză că a fost nevoit să stea în carantină, după funeraliile bunicului său, prințul rătăcitor își regăsește calea către o mai bună relație cu cei dragi.

În primă fază, presa a vuit că un nou scandal s-a iscat între Harry și fratele său William chiar înainte de funeralii. Faptul că cei doi nu au stat unul lângă altul în timpul procesiunii a iscat o sumedenie de controverse, mulți crezând că a fost luată în urmă divergențelor dintre cei doi frați. Însă, zvonul a fost infirmat de un reprezentant al Palatului Buckingham, care a declarat că este „o schimbare practică, mai degrabă decât o încercare de a trimite un mesaj. Este o înmormântare și nu vom fi implicați în percepțiile dramatice. Aranjamentele au fost aprobate și reprezintă dorințele Majestății Sale.”

Lucru confirmat și de gesturile celor doi după tristul eveniment. Prima persoană alături de care a fost surprins Harry, după înmormânarea prințului Philip, a fost chiar fratele său, prințul William, cu care a avut o relație extrem de tensionată de când a hotărât să renunțe la statutul pe care îl avea în Marea Britanie, pentru a duce o viață liberă la Hollywood, unde s-a mutat alături de fiul lui și soția sa, Meghan Markle. Presa britanică scrie că Ducele de Sussex ar fi avut în aceeași zi, după încheierea ceremoniei, o întâlnire de două ore, care a avut loc cu ușile închise cu fratele său și tatăl lor, prințul Charles. Nu se cunoaște însă despre ce au discutat cei trei și dacă a fost adus în discuție interviul dat de Harry și Meghan la începutul lui martie, lui Oprah Winfrey. Deși până în prezent discuțiile dintre ei „au fost neproductive”, unii apropiați ai familiei speă ca această discuție de sâmbătă seară să fi fost un pas în direcția cea bună. Se spune că prințul Charles și-ar dori cu ardoare o reconciliere cu fiul său, în timp ce William și-a pierdut total încrederea în Harry.

William dorește să fie precaut și ezitant în relația cu fratele său, după ce o parte din discuțiile purtate cu el au ajuns pe primele pagini ale tabloidelor americane. Acum, William își ia toate măsurile de precauție, chiar dacă Kate Middleton, soția sa îl sprijină să se împace cu Harry. Se spune că Prințul Charles își dorește cu ardoare o reconciliere cu fiul său, în timp ce William este mai precaut și ezitant. „William trebuie să știe că poate avea încredere în Harry și că discuțiile lor vor rămâne private”, susține o sursă Vanity Fair. Harry și William au fost văzuți schimbând câteva vorbe și în timpul înmormântării televizate a Prințului Philip, un eveniment care nu a putut să nu amintească de o altă înmormântare la care absolut toate privirile au fost ațintite asupra celor doi frați, cea a mamei lor. 

Ducele de Cambridge nu este singurul care a fost reticent față de Harry. Mulți membri ai familiei regale i-au întors spatele acestuia și au avut un comportament rece la adresa lui. „În ceea ce îi privește pe ceilalți, există un profund sentiment de protecție față de regină și resentimente față de Harry. Există puțină simpatie pentru el după declarațiile date de el și Meghan la Oprah”, a spus o sursă apropiată pentru DailyMail. Ducele și ducesa de Sussex i-au acuzat pe regali de rasism instituțional în timpul interviului de 90 de minute de luna trecută și au susținut că un membru al familiei – nu regina sau prințul Philip – s-a întrebat ce culoare ar avea pielea fiului lor Archie. „Sunt încă foarte supărați”, a adăugat sursa. „Au făcut front unit pentru regină. Toți cred că s-a comportat îngrozitor”, a mai spus sursa.

Cea care îi oferă sprijin și iubire necondiționată este însă îndurerata Regină, care încă dinaintea funeraliilor a luat decizia de a interzice purtarea uniformelor militare în timpul procesiunii de sâmbătă. Lumea consideră că Regina Elisabeta a II-a a luat această decizie pentru ca nepotul ei să nu se simtă marginalizat, având în vedere că în luna martie i-au fost retrase lui Harry toate titlurile militare, după ce a confirmat că nu se va mai întoarce niciodată ca membru senior în familia regală. Harry îi întoarce dragostea bunicii sale și a decis să-și prelungească șederea în Marea Britanie, deși își dorea să se întoarcă de luni alături de familia sa în California. Prințul a decis să mai rămână vreme de câteva zile alături de cei dragi pentru a-i fi alături Reginei miercuri, când aceasta va aniversa 95 de ani. DailyMail precizează că Ducele a rezervat un zbor deschis către SUA, ceea ce înseamnă că se poate întoarce oricând dorește alături de Meghan. Se pare că decizia de a rămâne a fost luată după discuția pe care Harry a purtat-o cu William. „Dacă totul decurge bine, el ar putea fi prezent la aniversarea de miercuri a Reginei Elisabeta”, a declarat o sursă pentru The Sun. Se așteaptă ca Harry să revină în Marea Britanie în această vară pentru a se revedea cu familia, dar și cu fratele său. Cei doi plănuiesc să dezvăluie o statuie a prințesei Diana, la Palatul Kensington, în ziua în care Lady Di ar fi împlinit 60 de ani. Mulți speră ca acești pași vor vindeca relația ruptă dintre băieții prințesei.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă