13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleHarvey Weinstein, dat afară oficial din Academia Britanică de Film și Televiziune

Harvey Weinstein, dat afară oficial din Academia Britanică de Film și Televiziune

Spre sfârşitul anului 2017, în luna octombrie, reprezentanţii BAFTA au anunţat că au decis să îi suspende mogulului hollywoodian calitatea de membru al acestei organizaţii.

“În urma suspendării lui Harvey Weinstein, anunţată în octombrie 2017, BAFTA a decis să anuleze oficial calitatea lui de membru în organizaţie, cu efecte imediate”, au anunţat reprezentanţii Academiei într-un comunicat.

“Anularea calităţii de membru este rezultatul unui proces care este stipulat în statutul BAFTA”, precizează acelaşi text.

“Deşi BAFTA a fost în trecut un beneficiar al sprijinului oferit de Harvey Weinstein diviziei sale caritabile, organizaţia consideră că presupusul lui comportament este complet inacceptabil şi incompatibil cu valorile promovate de BAFTA. Sperăm că acest anunţ va trimite un mesaj clar şi că un astfel de comportament nu poate fi tolerat în rândul industriei noastre”, au adăugat reprezentanţii BAFTA.

BAFTA a fost una dintre primele organizaţii din industria cinematografică mondială care au decis să îl suspende pe Harvey Weinstein în urma acuzaţiilor formulate împotriva acestuia. British Film Institute a anunţat, de asemenea, că a retras recompensa supremă a acestei instituţii- BFI Fellowship – pe care o atribuise producătorului american.

Academia de film americană (AMPAS), instituţia care atribuie premiile Oscar, a decis la rândul ei să retragă calitatea de membru pe viaţă pe care o oferise producătorului Harvey Weinstein.

Poliţia din Marea Britanie a demarat mai multe anchete prin care cercetează acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva celebrului producător american.

Premiile BAFTA vor fi decernate în acest an pe 18 februarie. Mai multe vedete au anunţat că se vor îmbrăca în negru la acea gală, în semn de sprijin faţă de mişcarea Time’s Up, care luptă pentru egalitate de gen şi solidaritate cu victimele hărţuirilor şi agresiunilor sexuale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă