11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleHoroscopul si astronomia. Ce au in comun?

Horoscopul si astronomia. Ce au in comun?

Multi oameni cred in Horoscop si isi ghideaza viata dupa informatiile primite de la acesta. O alta categorie de oameni insa, mizeaza pe pragmatism si pe stiinta, considerand astronomia o stiinta cat se poate de exacta, care nu poate influenta viata individului. Putini sunt cei care stiu ca pana nu demult, astrologia, astronomia si automat, horoscopul, au reprezentat aceeasi stiinta.

Conform celor de la horoscopzi.ro, studiul stelelor a aparut in urma cu mii de ani, cand oamenii au inceput sa isi puna intrebari in legatura cu modul in care arata cerul pe timp de noapte, in legatura cu modul in care luna isi schimba forma si stelele pozitia. Astfel, au aparut tot felul de interpretari si a incercat sa se descopere influenta pe care o au astrele asupra oamenilor.

Anii 1600 au fost cei care au dus la separarea celor doua ramuri

Anii 1600 si Isaac Newton au adus o separare intre astronomie si astrologie. De atunci, astronomia se bazeaza exclusiv pe teorii riguroase, fiind o stiinta cat se poate de exacta, in timp ce astrologia este o pseudostiinta considerata de multi drept o sursa de divertisment.

Acest lucru nu ii opreste pe milioane de oameni sa creada in tot ceea ce spune zodiacul si sa consulte horoscopul ori de cate ori au ocazia.

Cateva lucruri importante despre astre

1. Observatiile astronomice au luat nastere in anul 3000 inaintea erei noastre, atunci cand cei din Mesopotamia au identificat constelatiile stelare si au incercat sa creeze o harta a cerului.

2. Cei care au inventat conceptul de zodiac au fost babilonienii.

3. Tot babilonienii au fost cei care au inventat sistemul numeric si au oferit omenirii posibilitatea de a-si masura timpul in minute si secunde.

4. Zodiacul este, de fapt, o reprezentare a constelatiilor prin care planetele si Soarele par a se deplasa in timp. Exista 12 segmente egale, motiv pentru care in zodiac exista 12 zodii carora li s-a dat denumirea unor animale.

5. Denumirea de zodiac vine din greaca, limba in care inseamna “cerc de animale”.

6. Aproape fiecare cultura si-a adus, intr-un fel sau altul, contributia asupra zodiacului. Egiptenii, Grecii, Mesopotamienii si multe alte culturi care au influentat de-a lungul timpului omenirea, au reusit sa aduca informatii si idei noi in zodiac.

Cu toate ca uneori este perceput doar ca fictiune, horoscopul zilnic sau anual are un rol extrem de important in viata unor oameni (detalii site horoscopzi.ro) si poate aduce o doza puternica de optimism si o motivatie in plus pentru atingerea scopurilor.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă