16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleIgienizarea băii si a prosoapelor de baie

Igienizarea băii si a prosoapelor de baie

În contextul actual al pandemiei generate de noul coronavirus, nu ne dorim ca prin acest articol să contribuim la creșterea nivelului de anxietate. Așa că vă rugăm să luați informațiile din acesta ca fiind general valabile, nu doar necesare pe perioada aceasta plină de incertitudine.

Igiena băii noastre trebuie să ne preocupe pentru a elimina orice risc de sănătate. Pentru asta asigură-te că igienizezi cu o soluție dezinfectantă suprafețele cu care vii în contact foarte des, întrerupătorul, aici ia măsuri maxime de protecție pentru evitarea electrocutării, clanța ușii de la baie și tăblia acesteia. Înainte de a folosi substanțele dezinfectante asigură-te că acestea sunt potrivite suprafeței pe care o dezinfectezi pentru a preveni deteriorarea acesteia. Acordă atenție la dezinfectare și obiectelor la care riscul de a veni în contact cu mâinile murdare  este ridicat, gen levierul de acționare a bateriilor, butonul sau clapeta rezervorului vasului de toaletă, dispenserul de săpun lichid, instrumentele de igienizare, găleata și coada mopului.

Citește și respectă instrucțiunile de utilizare ale tuturor soluțiilor de curățat și igienizate pe care le folosești. Ai grijă să folosești soluțiile potrivite pentru fiecare tip de suprafață, vase din ceramică, vase din compozit, baterii, dulapuri de depozitare, oglinzi și geamurile cabinelor de duș. De asemenea, folosește întotdeauna mănuși de protecție, lavete și bureți destinate doar igienizării băii.

Pentru depozitarea în siguranță a tuturor instrumentelor necesare igienizării băi asigură-te că folosești spații dedicate în dulapuri pe pardoseală, dulapuri suspendate sau dulapuri sub lavoar. În magazinul online Neakaisa găsești o gamă largă din aceste articole de mobilier pentru baie.

 

Curățarea și reîmprospătarea prosoapelor de baie

Să trecem acum spre o zonă ceva mai relaxantă și anume cum să avem la baie prosoape moi și pufoase, nimic neputând transmite în baie senzația de prospețime și catifelare în afara prosoapelor de baie. Detergentul de spălat rufe are tendința de a se acumula în fibra texturii și de a reduce calitatea firului de bumbac, făcându-l să pară rigid și lipsit de acea catifelare specifică bumbacului.

Pentru a remedia acest neajuns, adaugă la clătire oțet alb distilat pentru a reîmprospăta culorile și a regenera țesăturile din fibre naturale.

Oțetul alb este obținut prin distilare și acest proces prin care este preparat îl face să fie util la curățarea locuinței, curățând în profunzime, eliminând bacteriile, elementele toxice și mirosurile neplăcute, fără să afecteze pielea. De asemenea, fiind obținut prin distilare din produse naturale, îl face să fie sigur pentru sănătate și mediul înconjurător.

Pentru a obține acest beneficiu, toarnă în sertarul mașinii de spălat unde pui balsam un capac de oțet alb distilat. Nu te teme de mirosul specific al oțetului, acesta va fi îndepărtat în timpul ciclului de spălare. Un alt beneficiu al folosirii oțetului alb distilat este prevenirii scămoșării diverselor materiale.

În ciclul de spălare încearcă să folosești mai puțin detergent și să folosești mai des oțetul distilat pentru prevenirea îmbâcsirii. De asemenea, nu forța uscarea rapidă pe surse de căldură, ci folosește uscarea pe cale naturală.

Pentru depozitarea prosoapelor de rezervă poți folosi sistemele de depozitare de la NeaKaisa, de tipul dulapului sub lavoar, al celui pe pardoseală sau suspendat și accesoriile de baie tip cârlig, tip bară sau inel pentru prosoapele utilizate în baie.

 

Foto: www.neakaisa.ro/suport-prosop-3-carlige-rotative-bemeta-beta.html

Pentru toate produsele pe care le comanzi online de la NeaKaisa ai consultanță gratuită, reduceri de preț și transport gratuit. În plus, dacă te răzgândești deoarece produsul nu se potrivește poți beneficia de retur gratuit în termen de 120 de zile, în funcție de condițiile menționate pe site.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă