10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleImplantul de păr îți poate schimba nu doar look-ul, ci și viața

Implantul de păr îți poate schimba nu doar look-ul, ci și viața

Există și un sâmbure de adevăr aici, căci pe măsura nivelului de stres cu care se confruntă o persoană, se instalează și acest fenomen de pierdere a podoabei capilare.

Soluții de moment, ineficiente, pot fi încercate, însă pentru a restabili situația, singura variantă viabilă rămâne implantul de păr. Chiar dacă este o procedură chirurgicală ce presupune recoltare de grafturi și implantarea părului fir cu fir, aceasta are totodată și numeroase avantaje. Mai mult decât a oferi șansa de a avea un păr ce acoperă scalpul pe toată suprafața acestuia, vorbim despre posibilitatea ca firele de par să fie distribuite corect, cu densitatea potrivită astfel încât per total efectul să fie unul natural.

Procedură complexă de implantare – Q-FUE și ce presupune aceasta

Tehnica în ceea ce privește modul de desfășurare a unei operații de acest gen a evoluat considerabil în ultimul timp. Evitând efectiv tăierea unei porțiuni de scalp, Q-FUE este de preferat. Aceasta este tehnică de bază aplicată de către medicii ultraspecializaţi din cadrul clinicii Dr. Felix Hair Implant.

Părul tuns astfel încât să existe vizibilitate totală asupra scalpului este primul pas. Urmează recoltarea de grafturi, ce pot avea mai multe fire de păr. Acestea vor fi recoltate din zona occipitală, adică de la ceafă. De menționat că această recoltare nu va presupune extragerea multor fire de păr încât să lase un gol.

Marea diferență între Q-FUE și alte tehnici se referă întocmai la munca manuală, de recoltare fir cu fir. Presupune multă migală, însă în cele din urmă și eficienţa acestei tehnici este dovedită – vindecarea este mai rapidă, fără cicatrici, iar în locurile în care firele de păr sunt implantate părul va crește dens, sub un unghi natural cu acoperire uniformă.

În astfel de cazuri, nu intervenția tehnologiei, ci munca manuală este indicată. Microchirurgia presupune aplicarea unei tehnici complexe, dar implică și instrumentar special, ceea ce în cadrul clinicii Dr. Felix Hair Implant există negreșit.

De ce unui pacient interesat de transplant de păr îi este recomandată tehnica Q-FUE

Orice pacient va fi interesat de procedura care oferă un rezultat mult așteptat și până la acel moment, o abordare care minimalizează disconfortul. Tehnica Q-FUE presupune sângerare redusă, recuperare mai rapidă post-operator și mai ales lipsă cicatricilor. Este așadar o tehnică minim invazivă, deși în fond vorbim despre o intervenție de chirurgie plastică.

De asemenea, este notabil că firele de păr vor fi implantate la unghiul dorit, ținând cont de direcția acestora, astfel ca după creștere să arate bine, să se integreze perfect.

Când se observă rezultatele unui implant de păr?

După circa 6-8 luni pacientul observă deja rezultate semnificative, ținând cont că per lună ritmul natural de creștere a părului înseamnă 1 cm.

În marea majoritate a pacienților vorbim despre bărbați și se pare că în rândul femeilor o altă variantă de implant de păr este preferată, de data aceasta de păr facial, la sprâncene. În cazul transplantului de păr pentru femei, acesta se poate realiza fără ca pacienta să fie tunsă. Specialiștii de la Dr. Felix Hair Implant pot realiza transplant de păr și pentru alte zone, precum barba.

Interesul suprem – este o metodă eficientă absolut, cu efect permanent?

Despre așa-zisă durată de viață a părului se poate spune că cel transplantat se va comporta ca și părul din celelalte zone ale scalpului. Contează în primul rând ca foliculii folosiți să fie sănătoși, deci tehnica în sine de implant face diferența pe termen lung. Pentru pacienții diagnosticaţi cu alopecie, tratamentul pentru stoparea efectelor acestei afecțiuni va fi unul mai complex și continuat și post operator. Așadar implantul de păr este o corecție, nu tratarea afecțiunii. Rolul său însă devine mai complex pentru că ține de imaginea pacientului în societate, de stima de sine, de viața socială pe care acesta o are.  

Așadar, grație metodelor moderne, oricine suferă de pierderea ireversibilă a podoabei capilare poate opta pentru implant de păr. Va recăpăta astfel câțiva ani de viață, întrucât efectul este de îmbunătățire a imaginii, cu păr dens și bogat. Primul pas pentru a afla recomandările specialistului este programarea unui consult de specialitate – detalii în cadrul paginii oficiale

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă