16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎn Noua Zeelandă, țigările electronice ar putea stimula renunțarea la fumat

În Noua Zeelandă, țigările electronice ar putea stimula renunțarea la fumat

O reprezentantă a Ministerului Sănătății, Jenny Salesa, a declarat că site-ul oferă informații clare și credibile despre folosirea țigărilor electronice ca o modalitate de a renunța la fumat.

„Multor oameni le lipsește nicotina  atunci când renunță la fumat. Utilizarea țigărilor electronice poate înlocui această nicotină, dar fără substanțele toxice care se regăsesc în fumul de țigară. Substanțele chimice rezultate în urma arderii care se regăsesc în fumul de țigară sunt cele care provoacă aproape toate efectele nocive asociate fumatului”, a susținut Jenny Salesa.

Potrivit acesteia, majoritatea tinerilor care utilizează țigările electronice sunt fumători sau foști fumători.

Pe de altă parte, o grupare anti-fumat a spus că promovarea țigărilor electronice de către Guvern ca o modalitate pentru renunțarea la fumat este un lucru bun, dar a avertizat că asemenea campanii de promovare a țigărilor electronice trebuie să-i ajute pe fumători să renunțe la fumat, nu să-i facă să înlocuiască fumatul tradițional cu un alt obicei.

Conform presei din Noua Zeelandă, în centrul eforturilor de reducere a fumatului se află femeile Maori, întrucât la acest grup-țintă există o rată ridicată a fumatului – 32,5 la sută, față de o medie națională, în Noua Zeelandă, de 13,8 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă