21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleIn vacanta cu masina - cateva lucruri de care e bine sa...

In vacanta cu masina – cateva lucruri de care e bine sa tii cont

Sunt destul de multe persoane carora le place libertatea de a-si stabili singure itinerariul, sa nu fie chiar totul batut in cutie si sa se poata abate de la traseu ori de cate ori isi doresc atunci cand pleaca in excursie. Pentru acestea vacanta cu masina este cea mai buna solutie la care pot apela, ea venind la pachet cu o gramada de avantaje.

Atunci cand alegem sa plecam intr-o vacanta cu masina ne bucuram de o libertate mult mai mare in alegerea locurilor pe care sa le vizitam – practic vom putea vizita mult mai multe obiective turistice decat daca am merge, de exemplu, cu avionul sau trenul. In plus, putem lua cu noi mai multe bagaje, iar daca te numeri printre cei care adora sa conduca… ce poate fi mai minunat de atat?

In ultima perioada tot mai multe persoane au ales aceasta varianta de excursie, iar printre ele se numara si multi bloggeri care au inceput sa tina jurnale de calatorie in care isi povestesc experientele prin care au trecut sau ofera sfaturi utile. Astfel de sfaturi utile pot fi gasite, de exemplu, pe sergiuraica.ro unde avem mai multe articole in care ni se vorbeste despre acest subiect. De precizat ca nu este singurul, deci ai de unde sa iti iei doza de informatii.

Revenind la articolul nostru, care sunt principalele lucruri de care e bine sa tii cont atunci cand pleci in vacanta cu masina?

Un prim sfat pe care ti-l dam este sa te asiguri ca nu depasesti perioada dintre revizii atunci cand esti plecat cu masina in vacanta. Poti afla destul de usor asta facand o estimare a numarului total de kilometri, dupa care ii vei adauga la kilometrajul actual (sau poti sa scazi in cazul masinilor care iti afiseaza in bord cati kilometri mai poti merge pana la urmatoarea revizie). In cazul in care observi ca vei depasi aceasta perioada este recomandat ca inainte de a pleca in excursie sa ii faci revizia masinii tale.

 

Daca pleci in sezonul rece, atunci e bine sa te asiguri ca ai in masina o lopata, un sac cu nisip / sare, racleta, lichid de parbriz care sa fie rezistent la temperaturile negative si asa mai departe. Practic lucrurile esentiale pentru a nu ramane impotmolit.

Tot pe lista cu lucruri care nu ar trebui sa lipseasca din masina ta adaugam si incarcatorul de masina, care poate fi unul capabil ca, pe langa telefon, sa iti permita sa iti reincarci si laptopul.

GPS-ul trebuie sa faca si el parte din „arsenalul de calatorie”, mai ales daca o sa vizitezi zone in care nu ai mai fost niciodata. De ce recomandam un GPS si nu pur si simplu un smartphone cu o aplicatie de navigare? Pentru ca in cazul telefonului semnalul GPS nu este atat de puternic si risti sa ramai fara instructiuni de navigare fix cand ai cea mai mare nevoie de ele. In plus, este mai usor de folosit si nici nu se incalzeste atat de tare precum telefonul.

Daca traseul pe care l-ai ales este unul lung, atunci poti sa iei cu tine in masina si o geanta frigorifica (sau, de ce nu, chiar o lada frigorifica electrica special conceputa pentru masina) unde sa depozitezi bauturile si gustarile care iti vor prinde foarte bine.

Tehnologia se va dovedi cel mai bun prieten al tau atunci cand pleci in vacanta cu masina. Asadar nu ezita sa te folosesti la maxim de ea. Iti poti echipa smartphone-ul cu o gramada de aplicatii e travel utile, care sa te ajute sa gasesti cele mai bune locuri de cazare, cele mai rapide rute spre obiectivele turistice, locurile unde se mananca bine si ieftin, iar exemplele pot continua.

 

Cele mai citite

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă