18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎncepe şcoala! Cum amenajaţi camera şcolarului

Începe şcoala! Cum amenajaţi camera şcolarului

Specialiştii în psihologie susţin că trebuie să luaţi în considerare faptul că stilul de viaţă şi mentalităţile s-au schimbat astfel încât părinţii nu treabuie să dea dovadă de conformism şi tipare atunci când este vorba de amenajarea camerei copilului.

La vârsta şcolară trebuie să îi oferiți copilului mai multă încredere, independență și intimitate. Dacă până acum ați ținut sau nu cont de preferințele lui, de data această chiar trebuie să le puneți în practică.

Copilul are nevoie de un spaţiu de studiu precum şi de joacă, mai ales că deja începe să se întâlnească cu prieteni şi colegi, deci din micul lor univers nu au cum să lipsească corpurile de depozitare, biroul şi, evident, patul.  Cum gestionaţi această situaţie mai ales dacă nu dispuneţi de prea mult spaţiu, aşa cum este în majoritatea cazurilor?

Amenajarea camerei de școlar (6 -12 ani) implică existenţa unui birou, calculator/imprimantă/bibiliotecă,  patul se poate schimba cu o canapea extensibilă, dormitorul devine miniliving, deja începe să se întâlnească cu prieteni, colegi de joacă, ceea ce implică jocuri, console. Pentru birou este bine să optaţi pentru un model ergonomic, conceput în aşa fel încât să ofere confort maxim şi să diminueze gradul de oboseală Aveţi grijă ca între sursa de lumină şi suprafaţa biroului să existe o distanţă de cel puţin 30 cm. Masa trebuie să permită braţului să stea vertical, iar antebraţul să stea poziţionat faţă de acesta la un unghi de 90 de grade. Este recomandat un scaun rotativ, prevăzut cu un spătar potrivit. Partea de şezut trebuie să menţină coapsele la nivel orizontal şi genunchii la un unghi de 90 de grade.

 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă