Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera şcolarului trebuie pregătită din timp, amenajarea să fie atent gândită astfel încât să-i asigure o zonă de studiu, una de odihnă  dar şi una de relaxare.

Camera şcolarului trebuie pregătită din timp, amenajarea să fie atent gândită astfel încât să-i asigure o zonă de studiu, una de odihnă dar şi una de relaxare.

Începe şcoala! Cum amenajaţi camera şcolarului

Accesoriile şi materialele pentru decorarea camerei elevului trebuie alese cu grijă iar la această vârstă este bine să fie luate în considerare şi dorinţele şi opţiunile copilului.

Ion Diamandi 0 comentarii

Specialiştii în psihologie susţin că trebuie să luaţi în considerare faptul că stilul de viaţă şi mentalităţile s-au schimbat astfel încât părinţii nu treabuie să dea dovadă de conformism şi tipare atunci când este vorba de amenajarea camerei copilului.

La vârsta şcolară trebuie să îi oferiți copilului mai multă încredere, independență și intimitate. Dacă până acum ați ținut sau nu cont de preferințele lui, de data această chiar trebuie să le puneți în practică.

Copilul are nevoie de un spaţiu de studiu precum şi de joacă, mai ales că deja începe să se întâlnească cu prieteni şi colegi, deci din micul lor univers nu au cum să lipsească corpurile de depozitare, biroul şi, evident, patul.  Cum gestionaţi această situaţie mai ales dacă nu dispuneţi de prea mult spaţiu, aşa cum este în majoritatea cazurilor?

Amenajarea camerei de școlar (6 -12 ani) implică existenţa unui birou, calculator/imprimantă/bibiliotecă,  patul se poate schimba cu o canapea extensibilă, dormitorul devine miniliving, deja începe să se întâlnească cu prieteni, colegi de joacă, ceea ce implică jocuri, console. Pentru birou este bine să optaţi pentru un model ergonomic, conceput în aşa fel încât să ofere confort maxim şi să diminueze gradul de oboseală Aveţi grijă ca între sursa de lumină şi suprafaţa biroului să existe o distanţă de cel puţin 30 cm. Masa trebuie să permită braţului să stea vertical, iar antebraţul să stea poziţionat faţă de acesta la un unghi de 90 de grade. Este recomandat un scaun rotativ, prevăzut cu un spătar potrivit. Partea de şezut trebuie să menţină coapsele la nivel orizontal şi genunchii la un unghi de 90 de grade.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...