10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎnghețată cu cocos și trandafiri

Înghețată cu cocos și trandafiri

Delicată, parfumată, răcoroasă, perfectă pentru acest început de primăvară. 

Ingrediente

O nucă de cocos medie

 
200 ml lapte cocos

 
2 linguri petale trandafiri comestibile

 
3 lingurițe sirop de arțar

 
2 lingurițe apă de trandafiri

 
O linguriță pudră de sfeclă (opțional)

Mod de preparare 

Am folosit petale uscate de trandafiri – sunt micuțe, delicate, foarte parfumate. Puteți găsi, la magazinele naturiste sau Plafar, punguțe cu petale sau boboci de trandafiri uscați comestibili.

Spargeți nuca de cocos cu un ciocan sau cum vă pricepeți, eu am spart-o cu spatele lamei unui cuțit mai gros. Curățați bucățile de partea maronie, să obțineți pulpa de cocos albă, curată (eventual, treceți rapid bucățile curățate printr-un jet de apă, să îndepărtați orice parte lemnoasă). Puneți bucățile de cocos într-un blender puternic. Dacă nuca e proaspătă și are apă, și mai bine, adăugați-o și pe aceea.

Între timp, încălziți laptele de cocos și puneți deasupra petalele de trandafiri. Amestecați ușor și lăsați să se infuzeze cu aroma petalelor circa 10 min. 

Porniți la putere maximă blenderul și mixați nuca de cocos 3-4 min. Dacă doriți o consistență mai fină a înghețatei, continuați încă 2 min. Ca să blenduiți mai bine, puteți adăuga 2 linguri de lapte de cocos.

Pentru o textură mai frumoasă, puteți păstra în compoziție petalele de trandafiri. Dacă nu vă încântă ideea, strecurați laptele de cocos și aruncați petalele. Eu le-am lăsat în compoziție și tare mi-au plăcut!

Turnați laptele de cocos cu petale de trandafiri peste nuca de cocos din blender, adăugați sirop de arțar, apă de trandafiri și pudra de sfeclă (e opțională, nu influențează gustul, doar dă o culoare plăcută naturală). Mai blenduiți 2 min. Rezultă  un amestec de consistența unei smântâni lichide (depinde de nuca de cocos și de petalele de trandafiri). Turnați compoziția într-o caserolă pe care o închideți ermetic și o dați la congelator 2 ore, după care o scoateți și amestecați energic cu furculița. Repetați operația din oră în oră, de 3 ori.

Dacă aveți mașină de făcut înghețată, rezolvați mai repede și mai plăcut.

Dacă înghețata face „ace”, o mai țineți la temperatura camerei 10 min., să se înmoaie ușor, să poată fi amestecată din nou. Pentru că e vegană, are o consistență un pic diferită, mai puțin cremoasă, dar plăcută.

Pentru servire, puneți globuri generoase de înghețată în boluri. Deasupra presărați câteva petale de trandafiri uscate sau fistic tocat.  

Andreea Jugănaru, www.andreeachinesefood.ro

Cele mai citite

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă