21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleÎnmormântările, după reguli noi

Înmormântările, după reguli noi

În mod special cei din medii rurale unde încă se practică ritualul înhumării ca odinioară sunt acum supuși unor noi reguli.

Indiferent de serviciile religioase, îmbălsămarea este obligatorie

Îmbălsămarea este o practică obligatorie, cu mici excepții. Este menținută obligatoriu și sigilarea sicriului în cazul în care defunctul a avut și Covid-19. Familia în cauză trebuie să aibă un contract semnat cu o firmă autorizată, prestatoare de servicii funerare. Pe baza certificatului de deces este stabilită și ziua de înhumare.

Polițiștii locali și alte organe competente verifică dacă sunt respectate astfel de reguli. Totuși firmele de profil pun la dispoziție pachete dintre cele mai avantajoase. O agenție de servicii funerare NON STOP, Rarox, a creat pachete de servicii ce cumulat sunt mai atractive din punct de vedere financiar, decât luate individual. În ceea ce privește serviciile de îmbălsămare vor fi incluse și transportul și manipularea.

Înhumare cât mai rapidă

În cazul celor morți de Covid înhumarea este urgentată, pe când în cazul celorlalți, respectând tot cadrul legal, pot fi respectate și tradițiile de priveghere, însă doar în spații special amenajate, capele sau camere mortuare.

La firmele de profil sunt tot felul de servicii de mare ajutor. Spre exemplu capacul frigorific poate fi închiriat, cu taxă impusă per zi sau tarif negociat în funcție de timpul pentru care va fi folosit. La fel de practice pot fi și sicriele ce dispun de capac din sticlă, ceea ce va permite menținerea acestuia închis, însă defunctul să fie vizibil.

Sunt preferate pachetele de mâncare, decât parastasul înghesuit

Pentru evenimentele în aer liber, cu mențiunea de a păstra distanțarea și alte reguli de actualitate menite să prevină răspândirea virusului Covid-19, sunt permise evenimente funerare și masă de pomenire. O alternativă a parastasului de după este cea de a face pachete cu alimente. Și în acest sens firmele de pompe funebre pot intermedia, pentru a organiza cât mai eficient totul.

Cât costă o înmormântare

Este un lucru binecunoscut faptul că în tradiția și cultul creștin ortodox înmormântările sunt destul de pretențioase și deci implică destul de multe cheltuieli. Chiar și pentru evenimente funerare restrânse se poate ajunge la costuri duble față de cât este cuantumul ajutorului de înmormântare. Pentru cei care sunt sub presiunea acestor costuri trebuie spus că firme precum Rarox pun la dispoziție pachete de servicii ce pot fi achitate pe loc pe bază de talon de pensie, pentru a nu aștepta până când poate fi decontat ajutorul de înmormântare de la stat.

Rarox – carte de vizită

Firma de prestări servicii funerare activează pe piața bucureșteană, indiferent de sector, precum și în zona Ilfov. Dispune de pachete funerare dintre cele mai diverse, inclusiv opțiuni de minim cost financiar, pachete social sau cele de lux, premium. Regăsim aici servicii non stop, limuzile funerare, sicrie, accesorii funerare variate. Detalii în cadrul paginii oficiale, funerarenonstop-bucuresti.ro. 

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă