13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleInstagram a ţinut parolele a milioane de utilizatori în fişiere text, în...

Instagram a ţinut parolele a milioane de utilizatori în fişiere text, în loc să fie criptate

Facebook a scris pe blogul companiei că o problemă anunţată în urmă cu o lună a afectat, în fapt, un număr mult mai mare de utilizatori decât s-a crezut iniţial.

Pe 21 martie, Facebook anunţa că a descoperit în urma unei investigaţii că unele dintre parolele conturilor de Instagram nu au fost criptate, ci salvate într-un simplu fişier text. La acea vreme, compania americană a susţinut că era vorba de doar câteva zeci de mii de parole.

Acum, Facebook a venit cu un update, spunând că a descoperit ulterior că au fost stocate în această formă milioane de parole – fără să spună dacă sunt câteva milioane sau sute de milioane.

În schimb, compania susţine că nu s-au găsit dovezi de acces neautorizat la aceste parole şi că nici nu ar fi fost folosite necorespunzător de angajaţii care au avut acces la ele.

Cert este că în aceste milioane de cazuri, parolele alese de utilizatori şi firme pentru conturile lor de Instagram nu au fost stocare în siguranţa pe care o aşteptau de la o companie de anvergura Facebook.

În urmă cu doar o lună Facebook anunţa că 600 de milioane de parole ale utilizatorilor reţelei sale sociale au fost stocate în format text, iar la fişierele care le conţineau au avut acces peste 20.000 de angajaţi ai companiei.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă