15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleInterioare moderne: 5 reguli după care să-ți decorezi locuința

Interioare moderne: 5 reguli după care să-ți decorezi locuința

Amenajarea interioară a locuinței ține mai presus de orice de posibilități, dar și de considerente și preferințe personale, însă chiar și așa se poate obține maximul de potențial din locuința ta. Dacă vrei interioare moderne, atunci locuința ta va trebui să treacă prin procese menite să îi schimbe aspectul, drept pentru care astăzi discutăm despre câteva reguli simple după care te poți ghida pentru a-ți amenaja cu bun gust locuința.

Separă camerele după funcționalitatea acestora

Este indicat să nu amesteci prea mult lucrurile într-o locuință modernă, în sensul de a păstra fiecare cameră pentru scopul ei inițial. Spre exemplu, bucătăria este destinată preparării hranei și nu neapărat servirii mesei în același spațiu. Dacă ai posibilitatea, amenajează în living o zonă de dining pe care să o amenajezi cu bun gust. Poți cumpăra mese pentru dining moderne și câteva obiecte decorative care să scoată în evidență confortul și te poți bucura mai apoi de o delimitare spațială deosebit de benefică.

Servirea mesei în alt loc față de bucătărie înseamnă mai înainte de orice posibilitatea de a lua masa dincolo de fumul sau mirosurile din bucătărie, într-un spațiu elegant și confortabil, luminos și încăpător, iar acest lucru va face ca fiecare masă să se transforme într-o adevărată experiență.

Crează un living aerisit cu mobilierul potrivit

Livingul este cea mai importantă cameră a casei, deoarece majoritatea timpului se petrece aici. Din acest motiv încearcă să amenajezi cât mai discret, cât mai liber, folosind elemente cheie de amenajare precum canapelele, covoarele de mici dimensiuni sau perdelele. Stilul modern implică în adesea utilizarea textilelor și a culorilor acestora, spre deosebire de celelalte stiluri care majoritar impun folosirea unor anumite nuanțe pentru amenajare.

Va fi nevoie să optezi pentru un mobilier potrivit ca dimensiuni, pentru a nu supraaglomera camera, având în același timp grijă ca acesta să se încadreze în peisagistica spațiului.

Alege tablouri pentru decorare

Tablourile moderne sunt ușor distincte față de cele ale epocilor trecute. În prezent sunt folosite obiecte de artă cât mai simpliste, dar care sunt adevărate declarații. Dispunerea ușor dezordonată, diferită de tiparul liniar de până acum, asigură noutatea la nivel de amenajare interioară, drept pentru care ar trebui să alegi obiecte de artă contemporană, atipice și cu forme neregulate.

Alege plante de cameră de mari dimensiuni

Dacă până nu demult se preferau interioarele fără nuanțe de verde, în prezent plantele ocupă un loc foarte important la nivel de amenajare. Nu vorbim despre ghivece de mici dimensiuni cu de plante cu potențial mare de creștere (ficus, spre exemplu) sau mici arbuști, tocmai pentru a aduce acea pată de culoare de care are nevoie orice interior.

Folosește parchet de calitate

Parchetul este una dintre pardoselile care emană căldură nu doar la nivel de utilizare ci însuși prin apariție, deoarece textura lemnului ne este familiară și ne atrage spre naturalețe. Lemnul este un material cald, estetic și durabil, așa că ar trebui să ai în vedere utilizarea parchetului în locul altor tipuri de pardoseli, oricât de moderne ar fi ele. Firește însă, pentru camerele speciale cum sunt băile și bucătăriile va fi nevoie de pardoseli care se întrețin cu ușurință, drept pentru care în aceste camere poți folosi placaje ceramice, piatră naturală sau acoperiri pe bază de rășini epoxidice.

O amenajare modernă a casei ține foarte mult seama de detalii, pentru că acestea pot schimba cu adevărat felul în care arată locuința ta, cu un minim de efort. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute sfaturi care pot transforma casa ta într-un adevărat colț de Rai, așa că ia în considerare aceste idei și aplică-le personalizat locuinței tale.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă