9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleIntretinerea genelor false. Sfaturi extrem de utile!

Intretinerea genelor false. Sfaturi extrem de utile!

Tendintele in materie de frumusete plaseaza genele false in topul preferintelor printre cele mai mari vedete de la Hollywood sau Londra. Cu siguranta, o pereche de gene lungi reuseste sa atraga atentia si sa contureze o imagine senzuala. Dat fiind faptul ca nu toate femeile se bucura de gene naturale lungi, ideea de gene false este cu adevarat magnetizanta.

Dintre toate variantele de gene false de pe piata (vezi acest link), cel mai mult sunt apreciate genele fir cu fir. O pereche de gene false fir cu fir elimina necesitatea de a folosi mascara, arata natural si economiseste timp in procesul de machiaj. De asemenea, rezista chiar si in situatii in care machiajul nu o face, cum ar fi la piscina.

Pentru rezultate optime insa, aceste gene trebuie sa fie puse de catre un tehnician cat se poate de bun si sa aiba o calitate excelenta, ceea ce inseamna costuri nu tocmai mici. De asemenea, trebuie sa fie intretinute corect.

Sfaturi de intretinere a genelor false fir cu fir

Expertii in machiaj de la eyelash-market.ro au facut o lista cu sfaturi utile pentru intretinere si ingrijire:

  • Este de evitat contactul cu apa in primele 24 de ore de la aplicare, in conditiile in care se pot desprinde foarte usor. De asemenea, sunt de evitat produsele demachiante si de ingrijire pe baza de ulei. Uleiul are proprietatea de a scadea rezistenta lipiciului folosit pentru aplicarea genelor.
  • Demachierea este obligatorie. Aceasta trebuie sa aiba loc in fiecare zi si sa se faca pe baza de lotiune micelara si apa. Daca nu se trece prin procesul de demachiere se pot acumula diverse reziduuri de praf si de machiaj care pot provoca alergii si iritatii la nivelul ochilor.
  • Dupa cele 48 de ore, genele trebuie sa se spele. Este recomandata utilizarea apei cu miscari cat se poate de usoare, in directia cresterii. Nu trebuie sa fie folosita apa fierbinte, insa poate sa fie folosit dusul atata vreme cat are presiune mica.
  • Trebuie sa se renunte la obiceiul de a se freca ochii si sub nicio forma nu trebuie sa se traga de gene.
  • Sunt de evitat aburul fierbinte si sauna. Montarea genelor false vine la pachet cu o serie de restrictii. Pentru cele care apreciaza 10 minute de sauna, decizia de a avea astfel de gene poate sa fie extrem de dificila. Cele 10 minute de sauna pot duce la dezlipirea genelor.
  • Nu trebuie sa fie folosit un aparat mecanic de intors genele. Acesta este ideal doar pentru genele naturale. In cazul unor gene false, folosirea aparatului duce la deteriorarea lor.

In principiu, fie ca sunt puse in Romania sau la Londra, o pereche de gene false poate avea o durata destul de mare de viata daca sunt intretinute la salon. O sesiune de intretinere facuta o data la 2-3 saptamani este mai mult decat indicata, deoarece in felul acesta pot fi reparate rapid eventualele probleme, iar genele rezista foarte multa vreme.

Cat pot rezista genele false daca se respecta toate detaliile de intretinere?

Durata maxima de viata a unor gene false, indiferent ca este vorba despre gene 2D sau despre varianta fir cu fir, poate sa fie de pana la doua luni. Aceasta este decisa si de intervalul la care sunt inlocuite genele naturale. In general, ciclul de viata al unor gene naturale este de aproximativ doua luni.

Daca sunt intretinute, asadar, genele false pot oferi o multime de avantaje si nu prezinta pericole pentru sanatatea utilizatoarelor. Este nevoie doar de o persoana cu experienta care sa le aplice, gene de buna calitate si putina grija in perioada de utilizare.

 

Cele mai citite

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă