18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleInvestigații medicale post pandemie - sfaturi practice

Investigații medicale post pandemie – sfaturi practice

Clinicile private și unitățile medicale de top preferă să investească masiv în măsurile de protecție pentru public, respectiv pacienți, pentru echipa de medici deopotrivă. Este de la sine înțeles că post pandemie încă va domni teama de a nu contacta virusul și se vor menține multe reguli de igienă și dezinfectare, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

După 2 luni în care mai toate serviciile au fost stopate, comercianții și-au închis porțile, la redeschidere ne așteptăm la schimbări. Se pare că un criteriu de departajare va fi tocmai acesta – ce nivel de siguranță are un pacient într-o anumită unitate.

 

Ce trebuie să știm post pandemie

Există diverse metode de prevenție a virusului. În difierite unități vom regăsi cel mai probabil indicația clară de a purta mănuși și mască. Cum putem însă fi siguri că este suficient doar atât? Cei de la Clinica Masaya, din București, și-au început deja activitatea la începutul acestei luni. Pentru maxima siguranță a celor care le trec pragul, respectă condiții speciale de desfășurare a activității: dezinfectare continuă a spațiului, a suprafețelor. La intrare, pentru acces în unitate triajul se va realiza în funcție de temperatura măsurată și de existența mănușilor și a măștii.

Se mențin și măsurile speciale ce au existat pe durata pandemiei și anume posibilitatea de a cere consultație online. Este mai degrabă prima măsură până la întrevederea fizică cu medicul. Telemedicina începe să conteze mai mult se pare. Mai ales dacă vorbim despre bolnavii cronici care au vizite constante la medic pentru prescriere de tratamente, telemedicina ar putea ajuta.

 

Este de preferat clinica unde puteți solicita servicii diverse

Dacă vorbim despre cei care au nevoie de tratamente stomatologice, este de preferat ca în același loc să poată fi realizate și analizele necesare, cel mai adesea radiografiile. Este în avantajul pacienților să nu între în contact cu prea multe persoane, să limiteze ieșirile și deplasările. Dacă în același loc au parte de posibilitatea de a realiza mai multe investigații medicale, cu atât mai bine. Spre exemplu la clinica Masaya pacienții pot programa consult de specialitate pentru ortopedie, recuperare medicală, reumatologie, neurologie, cardiologie, printre altele.

Tot aici, pacienții pot avea parte de tratamente de ultimă generație. Infiltrații PRP sau cu celule stem, cu acid hialuronic, operații minim invazive, tratamente de prevenție sau pentru afecțiuni cronice, complicate. Pentru cei interesați, există și o listă a prețurilor practicate, detaliată în cadrul paginii oficiale.

 

Sănătatea noastră o punem în mâinile medicilor

Post pandemie ne așteptăm ca multe lucruri să se schimbe. După cum sună recomandările în vigoare, nu vor exista zone de așteptare se pare, așadar se vor respecta  cu precizie orele de programare. Însă nimic nu pare prea mult când la mijloc este sănătatea și siguranța noastră.

Vom apela cu încredere la instituții, clinici de specialitate, unde condițiile de tratament sunt optime. La prima vedere va conta existența dezinfectanților și alte măsuri ce pot combate virusul – tunel de dezinfectare spre exemplu.

Vom face o selecție riguroasă a celor cu care interacționăm și #vomfibine!

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă