15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleIsrael: Finanţarea concursului Eurovision, scoasă din impas

Israel: Finanţarea concursului Eurovision, scoasă din impas

O purtătoare de cuvânt a televiziunii publice Kan, care ar urma să transmită competiţia, a declarat că banii pentru depozitul de 12 milioane de euro pentru Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) vor fi luaţi din bugetul pe 2019.

Kan a purtat negocieri cu Ministerul de Finanţe cu privire la problema finanţării, care a ţinut prima pagină în Israel din cauza temerilor că ţara ar putea pierde prima oportunitate de a organiza concursul după 1999.

Declaraţia vine cu câteva ore înainte de un termen limită pentru Kan de a face plata sumei marţi, după ce televiziunea publică solicitase o prelungire de două săptămâni.

Guvernul nu a fost de acord să plătească pentru organizarea evenimentului, al cărui cost se ridică la peste 25 de milioane de euro.

Într-o declaraţie, Kan s-a declarat încrezătoare că executivul israelian “îşi va îndeplini obligaţiile exprimate în mass-media cu privire la bugetarea competiţiei”.

Ministerul Finanţelor nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Miniştrii israelieni au solicitat ca televiziunea publică să finanţeze concursul din propriul buget, în timp ce Kan a declarat că nu poate plăti pentru organizarea Eurovision.

După ce Netta Barzilai a câştigat Eurovision-ul din acest an cu piesa ei de succes “Toy”, găzduirea următoarei ediţii de către Israel a fost marcată de o serie de controverse.

Apartenenţa Kan la Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune – o condiţie pentru găzduirea competiţiei – a fost incertă până când premierul Benjamin
Netanyahu a retras legea prin care Kan rămânea fără departamentul de ştiri.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă