Israel, turn din piese de Lego de 36 de metri înălțime. Inițiativa reprezintă un gest emoționant

Israel, turn din piese de Lego de 36 de metri înălțime. Inițiativa reprezintă un gest emoționant

Primăria oraşului israelian Tel Aviv a anunţat miercuri construcţia unui turn din Lego cu o înălţime de 36 de metri în scopul înregistrării unui nou record mondial Guinness, informează AFP, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Turnul a fost construit folosind piese Lego strânse de la locuitorii oraşului Tel Aviv timp de un an.

Campania pentru realizarea acestui turn şi înscrierea lui în Cartea Recordurilor a fost iniţiată cu mai bine de un an în urmă de profesorii micuţului Omer Sayag, un copil de opt ani decedat de cancer în 2014, care construia turnuri din Lego când era bolnav.

Construit dintr-o jumătate de milion de piese, turnul se va afla timp de patru zile în Piaţa Rabin, în faţa impunătorului sediu al municipalităţii oraşului.

Precedentul record în ceea ce priveşte cel mai mare turn din Lego a fost stabilit, potrivit catalogului Guinness, în 2015, când filiala italiană a fabricii Lego a construit un turn de 35,05 metri cu ocazia expoziţiei universale din Milano.

Pentru omologarea noului record, un dosar cu fotografii făcute cu ajutorul unei drone vor fi trimise către Guinness, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al municipalităţii.

Comentarii

loading...