13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleÎți schimbi telefonul? Ce să faci întâi și întâi

Îți schimbi telefonul? Ce să faci întâi și întâi

Un telefon e ca o investiție. În principiu, vrei să te bucuri de el destul de mult timp. Și să-ți facă viața mai ușoară decât vechiul telefon. Așadar, ce faci după ce te-ai hotărât ce model de smartphone te va însoți peste tot în următorii 2-3 ani? Te duci la un magazin care vinde telefoane în rate, ca să-l cumperi fără griji, îl duci acasă și apoi petreci niște timp făcându-i toate setările de început, ca să-l poftești cum se cuvine în viața ta.

 

Faceți cunoștință

Bineînțeles că ești deja familiarizat cu principalele funcții alte noului tău smartphone. Doar de asta l-ai cumpărat, nu? Dar adevărul e că noile telefoane vin cu atâtea înovații, încât e imposibil să încapă toate într-o reclamă sau chiar un articol. Așa că e bine să-l „descoși” puțin, ca să știi ce poate. Poți să faci asta citind manualul. Sau, varianta mai distractivă, umblă prin meniuri și setări, apasă toate butoanele și baga-ți nasul în toate extra opțiunile.

 

Caută actualizări

Dacă-i nou, n-ar trebuie să fie la zi? La ritmul amețitor în care apar softuri noi, e foarte probabil telefonul tău să fi rămas puțin în urmă din fabrică până în mâinile tale. În plus, unele actualizări s-ar putea să necesite restarturi sau perioade îndelungate de așteptare. E util să scapi de amănuntele astea din timp, ca să nu te lovești de ele când ți-e lumea mai dragă.

 

Ocupă-te de setările de siguranță

E partea cea mai puțin interesantă, știm. Dar înainte să te ia valul cu toate opțiunile incredibile ale telefonului tău, trebuie să-l blindezi împotriva oricăror pericole. Să-ți pui la punct o serie de parole puternice pentru telefon, mail și aplicații bancare. Să știi de la bun început cum poți să-ți track-uiești telefonul în caz că-l pierzi sau ți se fură. Să știi cum poți să-l accesezi de la distanță și să ștergi anumite informații. E ușor să amâni toate aceste detalii plictisitoare, dar mai bine le dai la o parte acum decât când va fi prea târziu.

 

Organizează-ți norișorul

Totul se întâmplă în cloud acum. Și e bine să știi cât spațiu ai în cloud-ul tău. Și ce setări vin din fabrică. Îți vei dori să pui la punct niște detalii salvatoare: cum se salvează pozele în cloud, la ce calitate și cum poți să le recuperezi în cazuri neașteptate. Fii atent și la prea mult sharing. Unele aplicații ar putea să-ți ceară insistent să-ți sincronizezi informația, ceea ce nu-i niciodată un semn bun. Nu vrei să te trezești cu detalii private din viața ta postate pe toate gardurile virtuale.

 

Pregătește-te să-l vinzi

Cum așa? Păi, abia l-ai luat! Da, dar știm cu toții că nu poți să ții un smartphone toată viața. La un moment dat, va apărea altul mai frumos și mai performant. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să-l arunci pe ăsta. Există o piață pentru orice fel de produs. Sigur găsești pe cineva care caută un telefon bun, dar nu foarte scump. Dar ca să nu-l dai nici foarte ieftin, e bine să ai grijă de el din start. Investește în huse bune, ecrane de protecție și nu arunca cutia. Sau celelalte zorzone dinăuntru. Dacă-l prezinți așa cum l-ai cumpărat, chiar și după câțiva ani, sigur crește prețul de vânzare.

Dar poate regula cea mai importantă este să-ți cumperi unul bun din capul locului. Merită să te bucuri de cea mai nouă tehnologie la momentul în care apare. Iar pentru asta, apelează cu încredere la un card cu rate fără dobândă*, cum e CardAvantaj. În felul ăsta, plătești telefonul treptat, în timp ce te bucuri de el. 

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă