12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleJohnny Hallyday a fost înmormântat pe o insulă, departe de Europa

Johnny Hallyday a fost înmormântat pe o insulă, departe de Europa

Cortegiul funerar care transporta sicriul starului rock a sosit la cimitir în jurul orei locale 16:30, în prezența rudelor și prietenilor apropiați ai cântărețului, dar și a câtorva zeci de motocicliști, care au părăsit zona după aproximativ o oră. Persoanele prezente au aruncat flori pe sicriul cântărețului.

Înmormântarea a marcat încheierea unei săptămânii de ceremonii și omagii publice aduse lui Johnny Hollyday, la care au participat sute de mii de persoane în Franța.

Sicriul starului, decedat la vârsta de 74 de ani din cauza unui cancer pulmonar, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, a fost transportat duminică de la Paris la Saint-Barthelemy, o mică insulă cu suprafața de 21 de kilometri pătrați, aflată în apropiere de insula Saint-Martin. La bordul avionului s-au aflat 62 de pasageri, inclusiv cea de-a patra soție a artistului, Laeticia, și cele două fiice ale lor, Joy și Jade.

Miile de kilometri care despart de acum înainte fanii lui Johnny Hallyday — considerat un veritabil monument național în Franța — și locul în care acesta își doarme somnul de veci sunt percepuți ca o “a doua despărțire” de aceia care l-au idolatrizat pe artist, o legendă a muzicii rock franceze.

Sylvie Vartan, care a fost prima soție a lui Johnny Hallyday, s-a declarat “întristată” de faptul că starul “este atât de departe de noi toți care îl iubim atât de mult”.

“Cu inima frântă trebuie să accept ideea că astăzi Johnny este înmormântat”, a scris cunoscuta cântăreață într-un comunicat transmis AFP. Ea nu a făcut deplasarea în Antilele franceze pentru a asista la înmormântare.

Sicriul lui Johnny Hallyday a fost transportat duminică la casa funerară din Saint-Jean unde a fost organizat un priveghi public, la care au asistat sute de persoane, dintre care multe au fost îmbrăcate în alb — culoarea de doliu din Antile.

Puțini fani din Franța metropolitană au putut să facă deplasarea, rezidenții de pe insulă alcătuind partea majoritară a mulțimii care a început să se formeze luni la ora prânzului în jurul cimitirului din Lorient unde a fost înmormântat cântărețul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă