22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleJulen, băieţelul de doi ani căzut într-o fântână, ţine Spania în suspans

Julen, băieţelul de doi ani căzut într-o fântână, ţine Spania în suspans

Băiatul în vârstă de doi ani, numit Julen, a căzut la o adâncime de mai mult de 100 de metri duminică după-amiază, potrivit Sky News şi CNN. Acesta s-a îndepărtat de părinţii lui, în timp ce familia se afla în plimbare într-o zonă muntoasă, la nord est de oraşul Totalan.

Salvatorii prezenţi la faţa locului au găsit mai multe fire de păr în fântână. Descoperirea acestora aduce speranţe că băiatul ar mai fi putea fi găsit şi este prima confirmare că Julen se află în gaura adâncă şi îngustă. 

Alfonso Rodriguez Gomez, un reprezentant al guvernului în regiunea de sud vest al Andalusiei, afirmă că „după găsirea probelor, le-am analizat cu ajutorului unui test ADN certificat de Garda Civilă, iar acestea atestă faptul că firele aparţin băiatului”.

Tatăl copilului, Jose, a spus că descoperirea reprezintă „puţin lumină” pentru el şi mama lui Julen. Aceştia adăugă că sunt „distruşi, dar speră din tot sufletul că îngeraşul lor se va întoarce”.

Salvatorii au găsit şi o pungă cu dulciuri în fântână, dar camera video pe care au coborât-o în gaură nu a surprins nicio altă urmă a băiatului.

„Există speranţa că Julen încă este în viaţă, dar şansele scad cu fiecare minut care trece”, susţine primarul oraşului Totalan, Miguel Angel Escano.

Echipele de salvare continuă să sape două tuneluri, unul paralel cu fântână, iar celălalt la un unghi care ar putea ajunge la locul unde se bănuieşte că se află copilul.

Autorităţile se aşteptau ca operaţiunea, deşi foarte dificilă şi într-o zonă muntoasă, să nu ţină mai mult de 48 de ore.

Fântâna a fost construită cu o lună în urmă în timpul unor lucrări de inspecţie a apei şi nu a fost acoperită cu echipament de protecţie, relaţează presa locală. 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă