Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jumătate dintre părinţi verifică sistemele folosite de copii pentru a naviga pe Internet

Jumătate dintre părinţi verifică sistemele folosite de copii pentru a naviga pe Internet

Jumătate dintre părinţi verifică personal sistemele folosite de copiii lor pentru a naviga pe Internet, pentru a-şi menţine copiii în siguranţă, în condiţiile în care aceştia pot fi afectaţi de diverse ameninţări online, potrivit unui studiu publicat, joi, de Kaspersky Lab.

Rl online 0 comentarii

Acestă măsură ar putea veni ca urmare a faptului că anterior copilul lor le-a ascuns activitatea pe Internet sau nu a ascultat sfaturile părinţilor, potrivit specialiştilor.

”Unii părinţi folosesc tehnica „pedeapsă digitală”, interzicându-le copiilor să folosească dispozitive dacă nu s-au comportat corespunzător. Jumătate (52%) dintre părinţi au stabilit, de asemenea, limite de timp pentru utilizarea dispozitivelor conectate la Internet de către copil”, se arată în comunicat.

Peste o treime (35%) dintre respondenţi au instalat soluţii de control parental pe dispozitivele copiilor lor pentru a limita utilizarea Internetului sau a vizualiza detaliile navigării. Aproape o treime (30%) dintre părinţi folosesc soluţii de control parental încorporate, precum cele din consolele de jocuri video, pentru a-şi menţine copiii în siguranţă. În mod similar, 30% utilizează şi setările din router-ele Wi-Fi, pentru a dezactiva accesul la Internet după o perioadă de timp stabilită.

”Întrucât mulţi copii au acum acces la un dispozitiv conectat la Internet, există şanse mari să întâlnească un conţinut necorespunzător sau să fie afectaţi de o ameninţare online - cum ar fi „grooming-ul” sau furtul de identitate Cercetările noastre arată că părinţii sunt, în mod justificat, îngrijoraţi că discuţiile şi sfaturile pot să nu fie întotdeauna suficiente pentru a se asigura că cei mici înţeleg potenţialele riscuri ale navigării pe Internet. Mulţi părinţi folosesc, de asemenea, aplicaţii pentru a controla conţinutul şi timpul petrecut pe un dispozitiv. Încurajăm părinţii să lase deoparte orice presupuneri cu privire la obiceiurile online ale copiilor lor şi să poarte un dialog deschis cu aceştia despre necesitatea de a le controla activităţile digitale şi securitatea Internetului, întrucât este posibil să se lovească de un conţinut dăunător, fără să vrea”, spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

Pentru a ajuta părinţii să-şi protejeze copiii şi restul familiei de ameninţările online, Kaspersky recomandă, printre altele, setarea blocării automate a dispozitivului pentru a controla timpul petrecut de copil pe computer, smartphone sau tabletă. De asemenea, această metodă îi împiedică pe cei mici să-şi petreacă tot timpul liber în faţa unui ecran şi puteţi seta timpul pe care îl consideraţi acceptabil.

”Reţelele de socializare fac parte din spaţiul personal al copilului, astfel încât monitorizarea comportamentului online ar putea fi percepută ca o invadare a vieţii sale private - în special în cazul copiilor mai mari. Cereţi voie, pur şi simplu, să fiţi implicaţi în această parte a vieţii lor, astfel încât să le înţelegeţi mai bine interesele şi să construiţi o relaţie mai strânsă”, se arată în comunicat.

Comentarii

loading...