14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleLanterne frontale cu LED: principalele criterii de selecție

Lanterne frontale cu LED: principalele criterii de selecție

Fie că vorbim despre drumeții montane, participarea la competiții de tip maraton, pescuit nocturn, explorare geologică sau protecția și siguranța la locul de muncă, lanternele de cap cu LED sunt un real ajutor.

În funcție de specificul fiecărei activități va trebui să alegi o frontală eficientă. Rolul acesteia este de a-ți garanta o bună vizibilitate indiferent de condiții. Acest aspect înseamnă însă mai mult decât o lumină puternică. Înseamnă, în primul rând, că lanterna frontală funcționează atunci când tu ai nevoie de ea.

Și atunci trebuie să vorbim în primul rând despre principalele criterii de selecție când vrem să cumpărăm o nouă lanternă de cap cu LED.

Cum alegi eficient o lanternă frontală cu LED

Când alegi o lanternă frontală trebuie să te gândești foarte bine la ce urmează să o folosești. În funcție de anumite aspecte va fi necesar să analizezi cu atenție specificațiile tehnice ale fiecărui produs.

De exemplu, poate e nevoie ca frontala să fie rezistentă la apă. Poate trebuie să fie rezistentă și la șocuri. Cu siguranță vei dori ca lanterna de cap să fie ușoară și să permită o bună vizibilitate. Acum, distanța și capacitatea de a aplica un bun focus pe o anumită zonă sunt aspecte care variază în funcție de fiecare activitate în parte.

Un alt aspect important se referă la viața bateriei, sau a acumulatorului.

Hai să vedem așadar, care sunt criteriile principale în alegerea lanternelor de cap.

Autonomie și încărcare

Atunci când cumperi o frontală trebuie să verifici durata de viață a bateriei. Alege lanterne de cap cu senzori dacă vrei eficientizarea consumului de putere, sau optează pentru lanterne de cap dotate cu acumulatori de rezervă.

O lanternă cu LED bună trebuie să furnizeze putere pentru cel puțin 4 ore. Acumulatorii se încarcă de regulă la o priză de 220 V. Așadar, bateriile de rezervă sunt tot timpul o bună idee.

Reglarea luminii

Indiferent de cât de departe luminează o lanternă, un aspect mai important este reglajul pe care îl poți face. Aici vorbim despre trepte de intensitate ale luminii, o caracteristică importantă specifică unei lanterne de cap profesionale.

Cu cât poți aplica un reglaj mai precis, cu atât mai bine. Astfel vei putea folosi cu succes frontala indiferent de situație sau de activitate.

Puterea de iluminare

Puterea de iluminare se măsoară în Lumeni. Cu cât valoarea teoretică este mai mare cu atât lumina emisă va crește în intensitate. Alege această valoare în funcție de ceea ce urmează să faci; pe scurt, analizează foarte bine situațiile în care urmează să folosești frontala.

Poți cumpăra o lanternă puternică, însă care permite diverse trepte de reglaj pentru intensitatea luminii.

Distanța de iluminare

Verifică specificațiile tehnice pentru a vedea cât de departe bate lanterna de cap. Cele mai performante produse vor asigura până la 100 de metri de acoperire, în timp ce lanternele mai puțin performante pot acoperi o distanță de doar câțiva metri.

Rezistența la apă

Dacă urmează să mergi prin ploaie sau chiar să înoți, ai nevoie de o lanternă de cap rezistentă la apă. În aceste cazuri ai grijă să alegi doar lanternele prevăzute cu această capacitate. Desigur, verifică ce înseamnă valoarea fiecărei clase de protecție IP.

Sistemul de prindere

O lanternă de cap trebuie să fie confortabilă. Practic, nici nu trebuie să simți că există. De aceea, verifică sistemul de prindere și greutatea acesteia. Cu cât este mai ușoară și cu cât dispune de mai multe soluții de fixare pe cap, cu atât mai bine.

Concluzii

Având în vedere cele menționate mai sus, îți recomand o lanternă de cap cu 5 LED-uri, 8000 lumeni și acumulatori de rezervă. Este un produs care combină toate caracteristicile menționate mai sus și care este potrivită atât pentru amatori cât și pentru profesioniști.

După cum vezi, înainte de a cumpăra frontala potrivită pentru nevoile tale, documentează-te. Este important să alegi lanterna care rezolvă problemele tale și nu ale altora.

Analizează cât mai multe produse și comandă-l pe cel mai eficient.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă