19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleLeonardo Di Caprio investeşte într-o linie de încălţăminte eco-friendly

Leonardo Di Caprio investeşte într-o linie de încălţăminte eco-friendly

Actorul Leonardo Di Caprio a anunţat pe Twitter că va investi într-o linie de încălţăminte eco-friendly, Allbirds, potrivit The Hollywood Reporter.

“Sunt mândru să fiu investitor la Allbirds, o companie dedicată creării unui viitor mai durabil prin dezvoltarea materialelor noi şi fiind un model pentru industria de încălţăminte”, a scris actorul pe Twitter. 

Allbirds, o companie profitabilă care face pantofi, a anunţat în acelaşi timp că va folosi trestie de zahăr în loc de materie primă din plastic. O pereche de Sugar Zeffers costă 35 de dolari.

Di Caprio, ambasador pentru pace al Naţiunilor Unite, a declarat într-un comunicat: “Ca să creezi produse durabile de consum cere o angajare solidă din partea companiilor care înţeleg rolul pe care îl au în a ajuta la rezolvarea crizei de mediu. Allbirds se află în prim-plan pentru a dezvolta materiale care servesc ca model în industria de încălţăminte”. 

Di Caprio se foloseşte de faima şi averea sa pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice prin Fundaţia “Leonardo Di Caprio”, prin care a donat 80 de milioane de dolari din 1998, inclusiv un grant de 20 de milioane de dolari pentru 100 de organizaţii de mediu în 2017. 

Actorul din “Blood Diamond” a susţinut public Vrai & Oro, un brand de bijuterii care creează diamante în laborator, investeşte în compania Beyond Meat, care foloseşte o pastă vegetală în loc de carne pentru vegani; conduce o Toyota Prius, şi construieşte un resort eco-friendly pe o insulă privată în Belize. 

Chiar şi în meseria lui, Di Caprio se foloseşte de statutul lui pentru a crea documentare pe probleme de mediu, producând “A Plastic Ocean”, “Before the Flood”, “The Ivory Game”, “Cowspiracy: The Sustainability Secret” şi următorul “Captain Planet”.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă