18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiber la distracție, liber la vacanță: chartere spre Grecia cu asigurare inclusă

Liber la distracție, liber la vacanță: chartere spre Grecia cu asigurare inclusă

Vacanța perfectă pe primitoarele plaje ale Greciei este mai aproape din 5 iulie, data anunțată de turoperatorul Cocktail Holidays pentru reluarea charterelor verii după ce autoritățile elene au ridicat restricțiile de călătorie impuse de pandemie în încercarea de a spirjini turismul, principala sursă de venit bugetară.

Grecia se află pe lista verde stabilită de Guvern în rândul țărilor pentru care la revenire nu este obligatorie izolarea timp de 14 zile ori carantina iar turiștii au pregătite pachete ce includ asigurările de călătorie și storno la prețuri ce încep de la 329 euro/persoană pentru pachete cu avion și toate taxele incluse.

„Înainte de pandemie, charterele pentru luna iunie erau pline, aveam chiar și liste de așteptare. Acum însă, suntem la jumătate din volumul normal de chartere. Avem reduceri foarte mari, spre exemplu, pe Santorini, unde operăm singurul charter de pe piață, avem oferte de 60% la cazare, în luna iulie, tariful fiind de 519 euro/pers cu toate taxele incluse. Vrem să menționăm, așa cum au anunțat și autoritățile din Grecia, în cazul nefericit în care s-ar îmbolnăvi de Covid-19, turiștii beneficiază de asigurare și vor fi tratați pe cheltuiala statului grec.”, spune Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.

Charterele către Turcia sunt încă în stand by, în prezent, turiștii care doresc sa călătorească în această țară fiind nevoiți să stea în carantină la întoarcerea în România.

“Avem multe întrebări din partea turiștilor, care sunt foarte dornici să meargă în Turcia. Așadar așteptăm cu nerăbdare să putem reîncepe operarea și sperăm să putem face acest lucru în a doua parte a lunii iulie. Păstrăm constant legătura cu partenerii turci și nu numai, și pentru a ne anunța și turiștii am pregătit pe blogul nostru, în secțiunea Călătorii pe timp de COVID-19, interviuri cu reprezentanții oficiali ai tuturor Oficiilor de Turism din cele mai importante destinații din portofoliul nostru. Urmează să adăugam articolele despre situația din Egipt, Emiratele Arabe Unite sau Franța, dar și interviuri cu reprezentanți ai companiilor aeriene sau hoteluri. Totul pentru a ne informa corect turiștii”, anunță Maria Goicea, Manager Marketing Cocktail Holidays.

De la începerea pandemiei și până în prezent, aproximativ 60% dintre turiștii care au fost nevoiți să amâne plecarea și-au reprogramat vacanța fie anul acesta, mai târziu, fie anul viitor. “Este prima dată când avem rezervări atât de multe cu un an înainte pentru sezonul estival. În 2020, cea mai mare parte a sezonului estival este pierdută, însă, ca și turoperatori, încercăm să recuperăm cu destinații care au un sezon mai extins, precum Egipt sau Emiratele Arabe Unite”, spun cei de la Coktail Holidays.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă